Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Пентагон стежить за навчаннями ЗС РФ біля кордонів України

США занепокоєні раптовою перевіркою боєздатності Збройних сил РФ і розраховують, що Москва виконуватиме свої зобов'язання перед сусідами у сфері контролю над озброєннями та прозорості. Про це заявила в четвер представник в Пентагоні Мішель Балданца.

"Ми бачили повідомлення про те, що російські військові почали "раптові" військові навчання. Розраховуємо, що Росія дотримуватиметься всіх відповідних зобов'язань і обіцянок у рамках існуючих угод із контролю над озброєннями та заходів довіри з тим, щоб забезпечити сусідам (Росії) відповідні гарантії і прозорість у тому, що стосується розміру і характеру діяльності", – заявила Балданца.

За її словами, "раптова перевірка боєготовності часто відбувається перед масштабними військовими навчаннями в Росії, і в зв'язку із запланованими навчаннями "Кавказ–2016" ми уважно відстежуємо ситуацію".

"Ми залишаємось глибоко занепокоєними посиленням насильства на сході України і близькістю цих (російських ЗС) сил до України, зважаючи на пряму залученість Росії в конфлікт на Донбасі", – сказала представниця Пентагону.

Крім того, як зазначила Балданца, "нам також відомо, що Росія використовувала військові навчання, щоб приховати розгортання в Україні".

Вона також додала: "Ми неодноразово закликали Росію вжити кроків зі скорочення напруженості в цьому регіоні, зокрема через повну і конструктивну залученість в переговори щодо повного виконання Мінських домовленостей".

Як повідомляв 5.ua, вчора, 25 серпня 2016 року, у Росії оголосили раптову перевірку боєготовності армії. У ГУР відреагували і пояснили, чим загрожує Україні раптова "перевірка боєздатності" військ РФ. 

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ