Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Перед резиденцією посла РФ в Україні провели акцію «Кривава гостинність»

Перед резиденцією посла РФ в Україні провели акцію «Кривава гостинність», - Громадське.

Представники громадських організацій провели акцію біля резиденції посла РФ в Україні Міхаіла Зурабова, який влаштував прийом для світових дипломатів з нагоди дня Росії.

В акції взяли участь 9 осіб, які є представниками організацій «Євромайдан-Крим», «Восток-SOS» і «СПАС», передає кореспондентка Громадського.

За інформацією організаторів акції, сьогодні, 10 червня, Зурабов планував влаштувати прийом з нагоди дня Росії, який відбудеться 12 червня, на який запрошено дипломатів з Франції, Німеччини, Молдови, Румунії, Угорщини, Кіпру, Білорусі та інших країн світу, а також представників міжнародних організацій.

Перфоманс, який назвали «Кривава гостинність», влаштували на під’їзді до резиденції Зурабова. Учасники встановили імпровізований блок пост з «тілами загиблих», а на дорозі розлили фарбу, що мала імітувати кров.

Також учасники акції тримали в руках плакати з написами англійською мовою: «Росія окупувала Крим», «Росія агресор», «Донбас в крові, ви їдете вечеряти з катом».

«Ми влаштовуємо такий художній протест для іноземних послів, аби вони пам'ятали що йдуть в гості до того, хто винний в окупації, війні, винний у загибелі людей, винний у порушенні прав людей. Ми спеціально організували акцію таким чином, аби не порушувати громадський порядок», – сказав голова ГО «Євромайдан-Крим» Сергій Мокренюк.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ