Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Першотравень: свято чи пережиток минулого?

53% українців сприймають День міжнародної солідарності трударів 1 травня як свято, що має особливий символізм для них особисто. І цей показник збільшився за рік на 2%. Про це свідчать дані опитування соціологічної групи "Рейтинг" на замовлення ТСН.

Пережитком минулого це свято вважають 14% опитаних проти 16% минулоріч. Ще для 24% українців – це просто вихідний день (проти 25% у 2017-му). 1 травня – звичайний день для 8% учасників опитування, а ще 2% не визначились зі ставленням до свята (проти 6% та 3% минулого року відповідно).

Міжнародний день солідарності трудящих відзначають в Україні і ще у 140 країнах світу. Більшість українців справді вважають цей день святом, а майже чверть сприймає першотравень як додатковий вихідний. Рекордна кількість прихильників свята – на Півдні країни, а найменше – у західних областях.

Водночас 57% українців не підтримують рішення Ради про скасування вихідного дня 2 травня. 28% з рішенням парламентарів погоджуються, а ще 15% не можуть відповісти, чи згодні зі скасуванням вихідного.

Національне опитування проводилось від 19 до 24 квітня 2018 року, опитані 2000 респондентів. 

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ