Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Піаніст Вадим Холоденко дасть сольний концерт у Львові

Всесвітньовідомий піаніст Вадим Холоденко виступить з єдиним концертом у Львівському органному залі 10 листопада.
Піаніст Вадим Холоденко

Вадим Холоденко народився у Києві, закінчив Спеціалізовану музичну школу ів. Лисенка, вчився у Національній музичній академії та у Московській державній консерваторії. Про своє навчання Вадим говорить: “Я впевнений, що існують не стільки школи, розділені кордонами країн, але перш за все, є єдина школа хороших музикантів. Мені пощастило, у мене були чудові педагоги й у Києві (Н.В. Гриднєва, Б.Г. Федоров), і в Москві (В.В. Горностаєва)”.

Коли йому було лише 12 років, Вадим виграв свій перший міжнародний конкурс ‒ ім. Крайнєва (ІІІ премія). Після того протягом 15 років здобував найпрестижніші нагороди у світі класичної музики. У 2013-му Холоденко став володарем Першої премії, золотої медалі та всіх спеціальних призів конкурсу імені Вана Кліберна у Форт-Верті (США). “Самі по собі музичні конкурси, як поняття, абсолютно нейтральні. Чи добре влаштовувати з мистецтва змагання? Навряд чи. Чи добре давати виконавцю можливість грати на сцені? Безумовно. Саме це останнє і виділяє конкурс у Форт Верті – можливість отримати безцінний досвід”, ‒ розповів Холоденко в одному з недавніх інтерв’ю.

Після перемоги на конкурсі в Форт-Верті Вадим вирішив осісти у цьому невеликому, але привітному містечку. Але з концертами об’їздив уже півсвіту: Америка, Європа, Азія.

Його гастрольний графік розписаний на рік наперед. Лише цього листопада піаніст гратиме окрім Львова у Мілані, Варшаві, Парижі.

Речиталі, виступи з найкращими оркестрами світу, форетпіанні дуети ‒ Холоденку підвладні будь-які жанри. Критики називають його "одним з найбільш музично динамічних і технічно обдарованих молодих піаністів" нашого часу.

“Ніжне, шанобливе та ретельне ставлення Холоденка до інструменту його життя ‒ фортепіано ‒ вражає кожен раз, коли він торкається його”, ‒ пишуть американські ЗМІ про українського піаніста. У будь-якому місті, за будь-яких обставин Холоденко на сцені неперевершений, будь це Нью-Йорк, Сенай, Дніпро чи Львів. “Сценічний виступ ‒ це особливий стан, я не можу без нього жити”, ‒ якось зізнався піаніст.

Сольний концерт Вадима Холоденка відбудеться 10 листопада о 19:00 у Львівському органному залі.

Квитки можна придбати у касах міста та на сайті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ