Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Органний зал запрошує на світову прем’єру симфонії Віктора Камінського

7 квітня у Львівському органному залі відбудеться світова премʼєра Симфонії №2 сучасного українського композитора Віктора Камінського. Про це повідомляє ЛМР.

Симфонія №2 «Славень Дніпру-Славутичу» Віктора Камінського – унікальна синергієя музики і слів. Партія хору написана на вірші відомого поета сучасності Богдана Стельмаха. Потужний текст симфонії маніфестує соборність України та єдність українців у боротьбі за вільну й сильну державу. Символи могутнього Дніпра, провідників нації Богдана Хмельницького та Тараса Шевченка гуртують та надихають покоління, яке сьогодні в черговий раз доводить свою незламність та незалежність.

Твір, написаний у 1980-х роках, ніколи не виконувався до того. Причиною тому композитор Віктор Камінський бачить перш за все ідеї, закладені в тексті, які в Радянському Союзі не могли звучати зі сцени. Крім того, постать Богдана Стельмаха, автора слів, була під неофіційною забороною до настання незалежності. А в 1990-ті роки через складну економічну ситуацію (адже виконання потребує розширеного складу оркестру, хору), про твір на довгий час забули.

7 квітня о 19:00 у Львівському органному залі виправлять цю історичну несправедливість: Симфонія №2 звучатиме у виконанні Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії, Львівського муніципального хору «Гомін» під диригуваннями Івана Остаповича. Проєкт реалізується з ініціативи директорів Львівського органного залу Івана Остаповича та Тараса Демка в межах стратегії промоції української класики Ukrainian Live.

На концерті буде здійснено професійний аудіозапис у рамках програми партнерства між Львівським органним залом і Суспільним Мовленням, і Симфонію Камінського скоро почують слухачі Радіо Культура.

Також відеозапис виконання Симфонії №2 поповнить колекцію першого мобільного додатку з українською музикою Ukrainian Live Classic.

Квитки на концерти можна придбати на сайті kontramarka.ua або у касі Органного залу (вул. С. Бандери, 8).
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ