Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під час проведення у столиці «Маршу рівності» поліція працюватиме у посиленому режимі, - Деканоїзде

Такі заходи пов’язані із проведенням у столиці «Маршу рівності», а також футбольного матчу між збірними України і Німеччини в рамках Євро-2016. Про це глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе заявила вчора, 9 червня, на брифінгу в Головному управлінні Національної поліції в місті Києві. Про це Гал-інфо повідомили у Департаменті комунікації Національної поліції України.
Департамент комунікації Національної поліції України

Хатія Деканоідзе підкреслила, що захистити право кожного громадянина на вільне волевиявлення – це обов’язок кожного поліцейського. Відтак безпеку учасників «Маршу рівності», який пройде у Києві в неділю 12 червня, забезпечуватимуть близько 5 тисяч поліцейських і майже тисяча бійців Національної гвардії.

Глава Нацполіції закликала громадян повідомляти на лінію 102 про групи людей, які порушують громадський порядок або поводять себе підозріло. Завдяки цьому поліцейські зможуть зреагувати на правопорушення та забезпечити право громадян на свободу слова і вільного зібрання, як це передбачено Конституцією України.

«Це обов’язок не лише кожного поліцейського. Це – обов’язок кожного свідомого громадянина», – підкреслила глава Нацполіції.

Вона також додала, що ще однією подією, через яку поліція Києва працюватиме у посиленому режимі, стане футбольний матч між збірними України і Німеччини. Він відбудеться 12 червня в рамках Чемпіонату Європи з футболу 2016 року.

Нагадаємо, раніше Хатія Деканоідзе заявила, що поліція готова забезпечити безпеку учасників «Маршу рівності», жорстко реагуючи на провокації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ