Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Піратському rutracker.org загрожує вічне блокування

В Мосміськсуд був поданий позов про довічне блокування торрент-трекера rutracker.org, - ТСН.

Спроба врегулювати суперечки з адміністрацією сайту в досудовому порядку не увінчалася успіхом. Представники торрент-трекера заявили, що підготують альтернативні варіанти доступу на сайт.

"На випадок блокування ми будемо рекомендувати користувачам способи її обходу", — зазначили в адміністрації rutracker.org.

9 жовтня повідомлялося, що Роскомнадзор запропонував правовласникам і адміністрації сайту почати переговори. Це давало можливість врегулювати спори в досудовому порядку та не блокувати один з найпопулярніших в Росії ресурсів з відвідуваністю 1 мільйон користувачів в місяць. Правовласники погодилися, проте представники rutracker.org від зустрічі відмовилися.

1 травня 2015 року набули чинності поправки до антипіратського закону, що діє з 2013-го. Крім кінофільмів і серіалів, дія документа відтепер поширюється на книги, музику і програмне забезпечення. Виняток склали тільки фотографії.

Правовласник отримав можливість вимагати заблокувати сайт з нелегальним контентом, а потім протягом двох тижнів подати позов про захист авторських прав. Задовольнивши два позову правовласника проти одного і того ж ресурсу, при третьому розгляді суд може винести ухвалу про вічне блокування сайту.

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ