Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ПК чи консоль: який варіант краще в 2022 році?

Чому одні геймери обирають консоль, а інші можуть грати в улюблені гри лише на комп’ютері? Яка різниця між цими платформами та які переваги кожної з них?

Дискусії навколо цього питання не вщухають десятиліттями. Одні геймери переконані, що відмінну графіку та безперебійний геймплей може гарантувати лише комп'ютер, інші віддають перевагу простій та зручній консолі. Щоб зрозуміти яка платформа все таки краща, необхідно детальніше їх проаналізувати.

Чому геймери обирають ПК?

Першою і мабуть головною перевагою комп'ютерів є те, що на відміну від консолі, яка призначена виключно для гри, ПК можна використовувати для графічного дизайну, ведення блогів, програмування, а також для гри в ігрові автомати на кращих гемблінг-ресурсах (наприклад, Париматч казино). Крім цього, комп'ютери також можна використовувати і для ігор, особливо, якщо вони мають потрібне “залізо”. До інших переваг ПК гравці та експерти відносять:

  • сучасні ігрові комп'ютери мають високий фреймрейт, завдяки чому зображення стає більш динамічним та плавним;
  • вартість комп’ютерних ігор в рази нижча за консольні, а деякі з них взагалі можна завантажити з інтернету безкоштовно;
  • нові відеокарти (наприклад, Nvidia) роблять зображення максимально реалістичним та об'ємним, а це в свою чергу створює відчуття присутності;
  • ПК підтримують неофіційні моди та патчі, завдяки чому гру можна регулярно оновлювати та вдосконалювати ігровий процес;
  • ігрові комп'ютери можна вдосконалювати та модифіковувати до безкінечності, було б бажання та гроші. 

Крім цього, у стратегії та шутери зручніше грати саме за допомогою клавіатури, а не консолі. Звичайно, така думка є більш об'єктивною, ніж об'єктивною, проте, вона має право на життя. 

Що стосується недоліків персональних комп'ютерів, то до них можна віднести високу вартість комплектуючих та необхідність постійно апгрейдити машину. Якщо говорити про консоль, то вона “старіє” не так швидко.

Переваги та недоліки ігрової консолі

Ігрові приставки сьогодні користують неабиякою популярність серед геймерів, адже, саме вони дозволяють гравцям відчути себе в окремому світі гемблінгу, де панують власні правила та особливості. Крім цього, на відміну від ПК, консоль не потрібно апгрейдити чи модифіковувати: дістав з коробки, підключив і насолоджуєшся грою. До переваг ігрових приставок відносять також:

  • можливість грати в ексклюзивні ігри (особливо це стосується Playstation), які не можна запускати на десктопі;
  • вартість консолі в рази нижча, ніж вартість ігрового комп'ютера.

На відміну від комп'ютера ігрові приставки дозволяють грати одразу кільком геймерам чи змагатися між собою. 

Щодо недоліків, то ігри для приставок коштують дорого, адже, весь софт ліцензований, а ще грати в деякі з них справді зручніше за допомогою клавіатури.

Гравцям, яким не подобається грати в приставку, але й ПК не приносить достатньо задоволення варто спробувати ігровий ноутбук. Основними плюсами ноутбука є мобільність та відносна дешевизна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ