Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Планшет чи смартфон: що зручніше

За статистикою, смартфонів щороку продається в кілька разів більше, ніж планшетів. Проте виробники таблетів презентують нові й нові моделі, що свідчить про розвиток ринку цих пристроїв.

Різниця у функціональності цих девайсів стає дедалі меншою, тому ми звернулись до консультантів мережі магазинів техніки Eldorado із запитанням, що вигідніше купувати – смартфон чи планшет? Вивчаємо головні плюси обох пристроїв.

Перевага смартфону: компактність

Преміальні моделі планшетів, ipad чи Samsung, мають досить компактні габарити, проте вони все ж масивніші за сучасні смартфони. Якщо найпоширеніша діагональ у планшетах варіюється в межах 8–10 дюймів, то смартфон пропонує 6–7, отже різниця невелика.

Проте за рівної вартості смартфон виявиться потужнішим і матиме кращу камеру. Більшість розумних телефонів підтримує роботу одразу двох карток мобільних операторів, що дає змогу істотно заощадити на зв'язку.

В ігрових додатках смартфон також отримує найвищі оцінки – сенсорні елементи керування процесом доступніші для швидкого натискання, ніж на великому екрані.

Плюс планшета: великий дисплей

Великий екран є зручним у роботі й розвагах, так ви можете переглядати контент із максимальним комфортом. Взаємодія з документами також буде продуктивною, якщо додатково обладнати пристрій клавіатурою й мишею.

Майже всі сучасні моделі обладнано 4G-модулем, який забезпечує якісний доступ до мережі в будь-якому місці. Як і в смартфоні, власникові доступні всі переваги під’єднання до інтернету:

  • перегляд вебсторінок;
  • онлайн-відео та музика;
  • контроль електронної пошти й соціальних мереж;
  • спілкування в месенджерах тощо.

Окрім цього, планшетом зручніше користуватися, коли за ним працюють одразу кілька людей.

То що ж обрати?

У підсумку маємо, що смартфон більш універсальний і мобільний прилад, проте планшет забезпечує максимум комфорту в разі роботи з файлами чи веб-сервісами. 

У домашньому використанні планшет поза конкуренцією, але за межами оселі зручніше все ж звернутись до мобільного телефону. 

Тож вирішуйте, що для вас важливіше й актуальніше й підбирайте відповідну модель.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ