Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Подолання транспортної блокади України є метою всього цивілізованого світу - Мінінфраструктури

Повномасштабне вторгнення рф до України негативно вплинуло на функціонування транспортно-логістичної галузі. Подолання транспортної блокади України є спільним завданням багатьох країн.
Фото - Мінінфраструктури

Це питання за участі делегації Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури обговорили представники міністерств транспорту 23 країн світу в Жешуві під час конференції «З’єднуючи Україну з Європою та світом — реконструкція та розвиток сталої транспортної інфраструктури та ефективних ланцюгів постачання».

«Влітку минулого року ми домовилися про «транспортний безвіз» між Україною та ЄС, дію якого подовжили до червня 2024 року. Досягнуті домовленості про скасування ветеринарного контролю української агропродукції, що слідує транзитом через Польщу. Наша мета, щоб в прикордонному співробітництві євроінтеграція також була швидкою.

Сьогодні транспортна інфраструктура України є не лише питання комфорту, а в першу чергу питанням обороноздатності», – зазначив Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

У фокусі уваги також було питання створення нової дорожньої інфраструктури. Також в рамках конференції делегація Мінінфраструктури провела низку двосторонніх зустрічей з колегами з Румунії, Чехії, Литви, Кореї, Польщі, Норвегії, Швеції, Великої Британії.

Нагадаємо, міжнародний транспортний форум – міжурядова організація, в рамках системи ОЕСР (Організація економічного співробітництва та розвитку). Утворена 18 травня 2006 на базі Європейської конференції міністрів транспорту (1953). Міжнародний транспортний форум об'єднує 59 країн-членів з метою просування глобального порядку денного політики в галузі транспорту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ