Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Пологи за 4 тисячі грн, – «Наш край» вимагає скасувати платну медицину

Припинити легалізацію поборів під виглядом медичної реформи вимагає в уряду партія «Наш край». Про це заявив співголова партії Олександр Мазурчак.

За його словами, замість модернізації та належного фінансування державних закладів охорони здоров’я, чиновники у регіонах під виглядом медреформи почали легалізацію поборів.

«Процес впровадження платної медицини в регіонах стартував: за ініціативи Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА народження дитини «за домовленістю» для майбутніх батьків офіційно коштуватиме від 4 000 грн. Пропонується 60% від тарифу за пологи сплачувати лікарю, а 40% – лікарні. Такий крок чиновники виправдовують наявністю довготривалих нелегальних відносин між пацієнтами та лікарями. Уряд має гарантувати людям безоплатну медичну допомогу, а не створювати умови для легалізації поборів», – зазначив Олександр Мазурчак.

Він висловив впевненість, що цей прикрий випадок є наслідком реалізації на практиці антиконституційних положень законів про медичну реформу, на яких неодноразово наголошував «Наш край».

У свою чергу голова Львівської обласної партійної організації політичної партії «Наш край» Мирослав Хом'як в коментарі Гал-інфо зазначив:

"Медичну реформу, на місцях розуміють як легалізацію тіньових відносин між пацієнтами та лікарями. Це свідчить про те, що керівництво МОЗ не лише не спроможне подолати спалахи інфекційних захворювань, а й абсолютно не контролює ситуацію у регіонах. Нагадаю, Верховна Рада прибрала норму про співоплату медпослуг із фінальної версії закону про медичну реформу.

Нам необхідно негайно заборонити обласним департаментам охорони здоров’я узаконювати побори у лікарнях під виглядом медреформи.

Партія Наш Край вимагає підвищити зарплату лікарям, скасувати платну медицину для людей. Держава має гарантувати людям доступну медицину та ліки" 

Як відомо, директорка департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак повідомила про наміри запровадити офіційну оплату за пологи «за домовленістю».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ