Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Понад 150 нових працівників цьогоріч з'явилося у Львівському оперному театрі

Генеральний директор-художній керівник Львівського національного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької Василь Вовкун у коментарі Гал-інфо розповів, що цього року штат оперного театру поповнився 154 працівниками, серед яких 49 прийняті за сумісництвом.

“Театр поновився 154 новими працівниками, які пройшли конкурс чи кастинг. 49 з них прийняті за умовою сумісництва. Це говорить про те, що театр оновлюється, омолоджується. Багато творчих людей повертається  з-за кордону, де зупинилося оперне та театральне життя. Багатьох це змусило повернутися додому. Таким чином ми маємо зараз у штаті соліста, який працював у Метрополітен-опері, співака з Гельсінкі та співака, який повернувся з міста Кельн.  Нас тішить, що кадри почали повертатися в рідні театри,  -  це підсилює нас творчо та професійної.”, - розповів Василь Вовкун.  

Також Василь Вовкун зазначив, що на роботу приходить досить багато молоді: “Якщо взяти балет, то молодь -  це ⅔ складу.  Частина з них вже працювала акторами в Києві,  Дніпрі. Якщо взяти вокалістів, то не завжди після закінчення навчання це вже готовий, зрілий голос. Тому більшість тих, хто доєднався до вокалістів, - це люди, які вже пройшли через сцени Європи.  В оркестрі є і молоді, й старші працівники, але загалом молоді в складі театру багато”. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ