Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко нагадав про потреби України в оборонних озброєннях

Президент України Петро Порошенко у черговий раз нагадав зарубіжним партнерам, що Україна потребує постачання оборонних озброєнь і технологій. Повідомило Дзеркало тижня.

"Я вважаю, нам не потрібна наступальна зброя. Якщо ми говоримо про захисні технології, наприклад, засоби електронного зв'язку, це підвищує захисний потенціал України. Це абсолютно справедливо", – заявив глава держави на прес-конференції за підсумками переговорів з прем'єром Данії Ларсом Льокке Расмуссеном у Копенгагені в середу, 5 квітня.

За словами президента, Україна налагоджує ефективне військове співробітництво з країнами-членами НАТО, в тому числі, через трастові фонди Альянсу.

Голова уряду Данії, у свою чергу, заявив, що Копенгаген підтримує подальший тиск на РФ для забезпечення виконання Мінських домовленостей.

"Ми засуджуємо російську агресію і незаконну анексію Криму, ми продовжуємо підтримувати зусилля Франції та Німеччини, спрямовані на те, щоб Росія виконувала Мінські угоди. Міжнародне тиск на Росію має бути продовжено, санкції Євросоюзу повинні залишатися в силі", – зазначив Расмуссен.

Він також підкреслив, що Данія підтримує поважає державний суверенітет і підтримує територіальну цілісність України.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ