Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко не чіпає регіоналів, бо потребує їхніх голосів у парламенті, – Юрій Бутусов

«Те, що сталося з Корбаном, це приклад вибіркового правосуддя. Людей обурює не те, що зачіпають громадянина Корбана. А те, що перед законом постають не ті, хто має постати, а ті, на кого вказав пальцем президент», – зазначив у коментарі «Гал-інфо» редактор Цензор.нет Юрій Бутусов.
Фото - ТСН

За його словами, затримання Корбана зумовлене складним конфліктом між Порошенком та Коломойським, що має, по-перше, економічно-фінансовий і, по-друге, політичний вимір.

«Корбан – це той гачок, за який Порошенко намагається підвісити Коломойського, щоб він був більш поступливий у фінансових питаннях, у питаннях державної власності, яку контролює Коломойський. Корбан став мішенню тому, що, з одного боку, є близьким до Коломойського і, з іншого боку, керує УКРОПом – партією, яка отримала певні політичні позиції в українських містах», – відзначив він.

Юрій Бутусов наголосив, що суспільство не має претензій до затримання Корбана, але воно обурене тим, що в цей само час перебувають на волі представники попереднього режиму.

«Це виключно політична логіка. Порошенку потрібні голоси «Опозиційного блоку» і групи «Відродження» Хомутинніка, щоб можна було продавлювати необхідні закони. Тому вони їх не чіпають», – сказав журналіст.

Насамкінець він додав, що якщо суспільство вчасно не відреагує, то подібні авторитарні замашки Порошенка можуть стати загальною практикою.

«Я б сказав, що він (Порошенко) має схильність до самодурства, на жаль. Навіть маючи певні підстави, щоб забрати в Коломойського державну власність, влада має діяти в рамках закону. Не можна чинити так, щоб лишались сумніви щодо законності та адекватності дій влади. Якщо не реагувати, то така практика може стати звичкою, й подібне самодурство й авторитарні замашки будуть тривати», – резюмував він. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ