Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко підтримав пропозицію позбавляти громадянства за сепаратизм

Президент Петро Порошенко висловився на підтримку петиції щодо позбавлення громадянства України за сепаратизм. Однак Глава держави зазначив, що це потребує внесення змін до законодавства. Про це повідомила прес-служба глави держави.

«Можу висловити свою позицію як Президента, що в умовах війни країна повинна мати цей інструмент. Буду просити народних депутатів, щоб вони розглянули і по можливості підтримали авторів петиції і Президента України», – сказав Петро Порошенко, відповідаючи на питання журналіста під час відвідання державного підприємства «Поліграфкомбінат «Україна».

Президент повідомив, що перенаправив петицію до Верховної Ради.

У відповіді Президента на електронну петицію № 22/001799-еп «Про позбавлення громадянства осіб за сепаратизм», розміщену на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України 02.09.2015 громадянином І.М.Лазавенком, відзначається:

«Дякую за активну громадянську позицію і поділяю думки щодо невідворотності суворого покарання осіб, які вчиняють злочини проти основ національної безпеки держави.

Норми Конституції України і нормативно-правових актів у сфері громадянства базуються на принципах та приписах загальновизнаних міжнародних документів, зокрема таких, як Загальна декларація прав людини, Європейська конвенція про громадянство, Конвенція про скорочення безгромадянства.

Аналіз чинного законодавства у сфері громадянства та Кримінального кодексу України наразі свідчить про відсутність правових підстав для позбавлення громадянства за вчинення посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Разом з тим я звернувся до Кабінету Міністрів України з пропозицією опрацювати порушені в електронній петиції питання з урахуванням світового досвіду у розв'язанні подібних проблем та вжити заходів згідно з законодавством».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ