Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Посли ЄС та Великої Британії відвідали Львівську філію Суспільного

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Х’юг Мінгареллі та посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф, а також представники посольств ЄС, Великої Британії, Швеції та Німеччини завітали 17 травня до Львівської філії Суспільного. Про це повідомила PR-служби НСТУ.

Під час візиту гості ознайомилися з умовами роботи працівників філії, зокрема роботою ньюзруму й завітали до студії UA: ЛЬВІВ. Крім того, дипломати мали нагоду спостерігати за облаштуванням студії Львівського радіо, яке нещодавно переїхало з приміщення на Князя Романа. Посли також побачили технічне обладнання філії суспільного мовника та дізналися про виклики, з якими філія зіткнулася в цій сфері.

З боку Суспільного на зустрічі були голова правління ПАТ "НСТУ" Зураб Аласанія, член правління Микола Чернотицький, продюсерка Львівської філії Суспільного Уляна Антоник і т.в.о. менеджера філії Наталія Степанова.

За словами пані посла Великої Британії в Україні Джудіт Гоф, дуже важливо, щоби в Україні була незалежна і якісна журналістика.

"Це — основа успішного демократичного суспільства. Ми вас підтримуємо, це дуже важлива реформа. Я сподіваюся, що суспільне мовлення і у Львові, й в усій Україні буде таким собі "українським Бі-Бі-Сі". Британське суспільне телебачення і радіо дуже популярне і має високий рівень довіри", — наголосила пані посол.

Голова Представництва ЄС в Україні Х’юг Мінгареллі зазначив, що вірить у майбутнє українського суспільного мовника.

"Тут, у Львівській філії, я дуже вражений такою кількістю компетентних і відданих справі людей, які дуже чітко бачать свою суспільну роль, розуміють, як повинні працювати. Те, що суспільний мовник в Україні існує, вже свідчення того, що Україна більше не є автократичним режимом — це вже демократія. Тепер важливо забезпечити Суспільне всім необхідним. Зокрема, необхідними фінансовими ресурсами, щоб мовник міг нормально функціонувати. На жаль, цього поки не зроблено", — сказав він.

"Усі ми сподіваємося і робимо все можливе, щоби в Україні було сильне і незалежне суспільне мовлення", — додав Х’юг Мінгареллі.

Своєю чергою, голова правління ПАТ "НСТУ" Зураб Аласанія висловив подяку міжнародним партнерам за їхню постійну увагу до діяльності Суспільного мовника.

"Підтримка міжнародної спільноти є надзвичайно важливою для розбудови незалежного суспільного мовлення в Україні. Особливо зважаючи на досі невирішену ситуацію з недофінансуванням, у Суспільного немає інших важелів впливу на владу, окрім підтримки з боку міжнародної спільноти та громадянського суспільства", — наголосив Зураб Аласанія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ