Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пресувальна лінія в Шевченківському районі заблокована

Ще наприкінці минулого року ЛКП «Львівспецкомунтранс» взяв в оренду брикетувальний прес та устаткування для обгортання брикетів на випадок надзвичайних ситуацій із вивезенням ТПВ зі Львова. Однак станом на сьогодні вони є заблоковані і не працюють. Про це під час брифінгу, відповідаючи на питання журналістів, повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Зараз на Рясному вже стоїть повністю змонтований прес, який може бути запущений після доопрацювань. Для цього потрібно орієнтовно два тижні. Він відповідає всім екологічним вимогам, має всі дозвільні документи, згідно з чинним законодавством України.

Колеги депутати в січні місяці прийняли таке рішення. І чим це закінчилось? Почали блокувати цю пресувальну лінію в Шевченківському районі. І до сьогодні вона є заблокована.

Ми громадою спільно повинні приймати рішення, з розумінням того, що є дуже серйозна екологічна небезпека. Є питання: як бути з ринками, як бути з школами, як бути з садочками? Кожного для ми продукуємо відходи. Місто Львів не має куди їх вивозити. Нема резервного полігону. І така сама проблема є в 4-х районах області.

Повинна бути чітка позиція державної комісії з питань надзвичайних ситуацій. Тому що місто Львів не може самостійно оголосити надзвичайний стан. Це мають зробити державні органи влади: або регіонального або загальнодержавного рівня», - наголосив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ