Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент Італії прийняв відставку прем'єра Ренці

Президент Італії Серджо Маттарелла прийняв відставку прем'єр-міністра країни Маттео Ренці. Про це повідомив генеральний секретар канцелярії глави держави Уго Дзампетті, передає УНН із посиланням на РІА "Новости".

М.Ренці прибув у Квіринальський палац - резиденцію президента - рівно о 19.00 за місцевим часом, зустріч тривала близько 40 хвилин.

Як пояснив секретар, С.Маттарелла запропонував М.Ренці продовжити виконувати свої обов'язки для ведення "поточних справ".

За словами У.Дзампетті, в четвер глава держави почне консультації зі спікерами Палати депутатів і Сенату національного парламенту Італії, а потім прийме у себе делегації основних партій країни, щоб знайти вихід з нинішньої політичної кризи.

Як очікується, консультації завершаться в суботу ввечері.

Нагадаємо, М.Ренці оголосив про свій намір піти у відставку після того, як минулої неділі на референдумі більшість італійців відкинуло ініційовану ним конституційну реформу.

Передбачалося, що М.Ренці залишить свій пост в понеділок, проте С.Маттарелла попросив прем'єра відкласти відставку до прийняття закону про держбюджет на 2017 рік.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ