Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент зустрівся з українською громадою Італії: Рішучими спільними діями змінимо Україну

Президент Петро Порошенко під час офіційного візиту до Італії разом із дружиною Мариною зустрівся з представниками численної української громади Італії. Повідомили в прес-службі Президента України.

Президентське подружжя разом з усіма взяли участь у молитві за благословення миру та єдності в Україні біля Храму Святої Софії Української греко-католицької церкви у Римі, побудованого у 60-х роках ХХ століття кардиналом Йосифом Сліпим на основі планів Софії Київської.

Після цього Президент із дружиною спустилися до крипти, де похований вихователь Папи Римського Франциска єпископ Степан Чміль. Петро та Марина Порошенки поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку.

Звертаючись до громади, Глава держави подякував українцям за підтримку та відзначив роль українців у всьому світі для консолідації допомоги Україні та забезпеченні її перемоги. Особлива подяка Президента стосувалась подій під час Революції Гідності та початку агресії Росії у Криму та на Донбасі. За словами Президента, агресію Росії вдається зупиняти завдяки відновленим Збройним Силам України, роботі української влади, дипломатів і зусиллям українців за кордоном. «Українська громада не залишалася байдужою, і голос України був чутний у Римі, Берліні, Лондоні, Мюнхені, в Парижі – по всій Європі», – відзначив Петро Порошенко.

Президент подякував українцям за таку активну позицію, однак зазначив, що це – лише початок роботи із забезпечення суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України. «Це лише початок. Бо головні виклики та головна робота ще попереду. Впевнений, що наші рішучі спільні дій призведуть до кардинальних змін в Україні», – заявив Глава держави.

За словами Президента, незважаючи на те, що вже почалися реформи, ще багато чого потрібно зробити, зокрема для втілення у життя Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Глава держави запевнив, що Україна робить все для забезпечення безвізового режиму з боку ЄС. «Це ще одна сходинка на шляху до свободи, яка означатиме, що, коли ми всі піднялися на Революцію Гідності, ми це зробили правильно, і двері Європи для українців відкриті», – сказав Петро Порошенко.

Президент повідомив, що метою його переговорів у Римі буде подальша політична підтримка та забезпечення мирного процесу, підтримка реформ в Україні, особливо в галузях децентралізації, боротьби з корупцією та у реформуванні судової системи. «Наша кінцева мета дуже проста – Україна прагне бути членом ЄС. Отже, нам потрібна підтримка в сфері реформ», – наголосив Глава держави. Крім того, під час візиту мова буде йти про необхідність фінансової та військової підтримки України. «Допоможіть донести це до європейців всіх країн», – звернувся до української громади Петро Порошенко.

Глава держави поінформував, що нарешті, вдалося завершити роботу над низкою важливих українсько-італійських документів, в тому числі підготувати Угоду про обмін посвідчень водія, яка дозволятиме обмінювати українське посвідчення водія на італійське без складання додаткових іспитів та зайвої бюрократії. 

Попри оголошення терористичної загрози для Ватикану, Президент України завтра має намір зустрітися із Папою Римським Франциском.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ