Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Проросійські сили проводять кампанію щодо перейменування Кіровограда на Єлисаветград: купа реклами, неймовірні гроші

У Кіровограді проросійські політичні сили цілеспрямовано проводять кампанію щодо перейменування міста на Єлисаветград.

Про це в понеділок, 26 жовтня, в ефірі "5 каналу" заявила перший заступник голови Українського інституту національної пам’яті Аліна Шпак.

"Неймовірна маса реклами Єлисаветграду, неймовірні гроші, які в це вклалися. Треба мати на увазі, що там були і білборди, які заохочували: "Голосуй за Єлисаветград", і багато іншого. Це була дуже цілеспрямована робота, яка велася останні п'ять років. І велася, будемо говорити, проросійськими політичними силами", - сказала вона.

Експерт також підкреслила: "Зокрема, дуже цікаво, на це звертають вже увагу місцеві активісти у Facebook, на таку магічну цифру – 35. Адже саме 35 тисяч голосів начебто віддали жителі Кіровограду за назву Єлисаветград, 35 тисяч голосів віддали жителі Кіровограду за "Опозиційний блок"".

Нагадаємо, напередодні в Кіровограді оприлюднили результати опитування про перейменування міста. 

Як повідомляв 5.ua, 9 квітня 2015 року Верховна Рада України ухвалила чотири закони щодо декомунізації. 16 травня Президент України Петро Порошенко підписав ці закони. Документами забороняється радянська символіка, засуджується комуністичний режим, відкриваються архіви радянських спецслужб. Декомунізація передбачає також перейменування населених пунктів та вулиць, які носять "радянські" імена.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ