Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Протест стоматологів: лікарі ночують у Львівській міськраді

У Львівській міській раді відбувається безстрокова акція протесту лікарів-стоматологів, які працюють у комунальних стоматологічних поліклініках. Цієї ночі лікарі ночували у приміщенні Львівської міської ради. Про це сьогодні, 23 червня, журналістам розповіла начмед 3-ї стоматологічної поліклініки Ірина Шишковська, передає кореспондент Гал-інфо.
Стоматологи стоять під кабінетом міського голови Львова. Фото - Гал-інфо.
Стоматологи стоять під кабінетом міського голови Львова. Фото - Гал-інфо.

За її словами, у травні цього року суд призупинив дію ухвали щодо ліквідації комунальних стоматполіклінік і перетворення їх у комунальні неприбуткові підприємства. 

«Мерія зобов’язана проводити фінансування комунальних закладів, поки тривають суди. Ми офіційно зареєстрували нашу акцію протесту. Учора ми цілий день були тут і навіть ночували в приміщенні Львівської міської ради», - сказала Ірина Шишковська.

Вона заявила, що стоматологи проти того, аби комунальні стоматполіклініки Львова перетворювали на комерційні заклади.

За її словами, лікарі-стоматологи будуть ночувати у Ратуші і цієї ночі.

«Ми будемо залишатися тут до того часу поки наше питання не вирішать. Ми звідси не підемо, поки не доб’ємося фінансування. Тим більше, що гроші на стоматполікліники прийшли з субвенції державного бюджету, але їх забрали та розподілили на інші потреби», - сказала Ірина Шишковська.

Нагадаємо, 9 лютого рішенням сесії Львівської міської ради комунальні стоматполіклініки Львова отримали статус комунальних некомерційних стоматологічних підприємств. Депутати прийняли чотири ухвали, згідно яких 1-шу, 3-ту, 4-ту і 5-ту комунальні стоматологічні поліклініки міста перетворено у комунальні некомерційні підприємства. Це дало їм можливість надавати стоматологічні послуги за офіційну плату і бути самоокупними, аргументують ініціатори ухвали. 

Галицький районний суд на своєму засіданні за позовом стоматологів 22 травня зупинив дію ухвали Львівської міськради. Суд  погодився з позивачем про те,  що внаслідок лютневої ухвали міськради постала очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та  інтересам людей. Також, на думку суду, в ухвалі є очевидні ознаки протиправності рішення, дій і бездіяльності місцевих органів. 

Стоматологи наполягають, що рішенням сесії у Львові ліквідували безкоштовну стоматологічну допомогу, якою могли скористатися незахищені верстви населення.   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ