Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Prozorro воєнного часу: нові правила закупівель

19 жовтня Кабінет Міністрів України прийняв нову постанову №1178, яка встановила нові, єдині правила для публічних закупівель на час воєнного стану. І вони суттєво розширили можливості бізнесу для участі в державних тендерах.

Про ключові зміни, які, ми сподіваємося, дозволять вам активніше брати участь та перемагати на тендерах у Prozorro розповімо нижче.

Нові особливості закупівель

Нова процедура — відкриті торги з особливостями.

Суттєво скорочені строки, які дають можливість провести тендер удвічі швидше, ніж раніше. Зокрема період подання пропозицій тепер триває 7 календарних днів, період оскарження кваліфікації — 5 календарних днів.

Водночас діє механізм оскарження в Антимонопольний комітет України для захисту своїх прав.

Нові пороги

Обов’язкове проведення відкритих торгів з особливостями чи запиту ціни пропозицій у Prozorro Market від 100 тис. грн для товарів і послуг, 200 тис. грн — для поточного ремонту, 1,5 млн грн — для робіт.

Prozorro Market без обмежень

Відтепер Prozorro Market став альтернативою не спрощеним закупівлям, а відкритим торгам. І це значить, що все більше замовників будуть користуватися цим інструментом для закупівель товарів, тим паче, що використовувати запит ціни пропозицій у Prozorro можна без обмежень по сумах.

Відсутність обмеження в 10% щодо підняття ціни за одиницю товару

Враховуючи різке коливання цін на ринку, уряд дозволив підвищувати ціну на реальний відсоток підняття ціни товару на ринку за наявності документального підтвердження.

Крім того, нова постанова внесла зміни в етапи кваліфікації учасників, надання документів переможцем торгів, дозволила подавати пропозицію вище очікуваної вартості, якщо замовник це передбачив у тендерній документації — і ще низку важливих змін.

Детальніше читайте за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ