Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Примітивних корупційних схем в Україні немає – Гізо Углава

​На сьогодні Національне антикорупційне бюро України розслідує понад 20 кримінальних проваджень, 95% із них – це справи 2014-2015 років. Усі вони спрямовані максимально виявляти корупційні схеми. Про це в інтерв’ю «Главком» розповів перший заступник директора Бюро Гізо Углава повідомили в прес-службі НАБУ.

Він зазначив, що з появою офшорів корупція в Україні стала транснаціональною.
«Час хабарів у конвертах вже минув, тому що в корупційних схемах України беруть участь іноземні офшорні компанії», - розповів Г. Углава.

І хоча, за його словами, розслідування кримінальних справ за фактами надання хабарів готівкою залишається для Бюро у пріоритеті, більш важливо – розкривати великі схеми, в яких задіяні компанії і банки інших країн, де відбувається легалізація ресурсів із України «Тільки після розслідування корупційних схем буде можливо ставити питання про повернення активів», - вважає Г.Углава.

На запитання журналістів про те, чи можна виділити універсальну для України корупційну схему, перший заступник директора Бюро відповів: «Примітивних схем в Україні немає. Застосовуються бездоганні механізми із залученням високопрофесійних юристів».

Оскільки розслідувати такі справи складно, НАБУ залучає міжнародних експертів, які навчають детективів та аналітиків Бюро виявляти великі корупційні схеми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ