Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Волинь

Привітання Володимира Гройсмана з Днем визволення України від фашистських загарбників

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман звернувся до українців з нагоди Дня визволення України від фашистських загарбників. Текст привітання оприлюднили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України.

"Шановні співвітчизники! Від імені Уряду та від себе особисто вітаю з Днем визволення України від фашистських загарбників!

Нацистська окупація України під час Другої світової війни є однією з найбільш трагічних сторінок нашої історії. Масові переслідування за національною ознакою, винищення євреїв, розстріли української інтелігенції, повсюдне ставлення до українців як до людей другого сорту – на зміну одному тоталітарному режиму в Україну в 1941 році прийшов інший, для якого саме існування української нації було під питанням", - сказав Володимир Гройсман.

Він зазначив, що нацистське вторгнення забрало десятки мільйонів життів: "Ціною надзвичайних, нелюдських зусиль українці змогли вижити у таких умовах та звільнити власну землю від чергових «визволителів». Ця перемога здобувалася ціною мільйонів життів та скалічених доль. По закінченні війни в Україні не залишилося практично жодної родини, яка б не зазнала втрат. Тому вклад українського народу у перемогу над нацизмом є неоціненним. Ми ніколи не забудемо про неї і завжди пам’ятатимемо тих, хто віддав своє життя, захищаючи власну землю від загарбників".

Прем’єр-міністр також висловив вдячність за мужність і героїзм усім визволителям України від нацистських загарбників і вшанував хвилиною мовчання пам’ять усіх полеглих у боротьбі з нацизмом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ