Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Прийняття бюджету Львівської області може затягнутись

Учора, 29 грудня, голова Львівської обласної організації політичної партії "Фронт Змін", заступник голови бюджетної комісії ЛОР Степан Кубів взяв участь у прямому ефірі на Львівському обласному радіо. Головною темою сорока хвилинної радіопрограми стало обговорення бюджету на 2012 рік. Про це повідомила прес-служба партії.

Як повідомив Степан Кубів, бюджет 2012 року не став бюджетом для українців, а годувальницею діючого режиму. Зокрема, видатки на владу і силовиків зростуть майже на 6 млрд. гривень, а зарплати українців зменшаться на 16 млрд. гривень. Влада запланувала витратити на власне медобслуговування 354 млн. гривень - це по 16 тисяч гривень на одного чиновника. Це в той час як на звичайного громадянина - 3,80 грн. "У бюджеті не закладено й половини коштів, які б покривали витрати на забезпечення соціальних пільг 16 категорій громадян, зокрема чорнобильців та афганців. Розмір прожиткового мінімуму збільшили на 128 гривень, хоча ціни зросли в декілька раз", - зазначив Кубів.

Степан Кубів повідомив, що нині депутати ЛОР отримали проект бюджету області на наступний рік. "3-5 січня відбудуться слухання у профільних комісія обласної ради. Але на конференцію в ОДА не був запрошений жоден депутат, ані голова фракції. Виникає питання: влада боїться людей та їх представників?"

Від імені політичної партії "Фронт Змін" Степан Кубів звернувся до громади Львівщини з проханням провести публічний контроль бюджету на 2012 рік. "Станом на сьогодні ще не проплачені захищені і незахищені статті бюджетів всіх рівні у сумі понад 200 млн. гривень, до того ж майже 30% від цієї суми з’їдає корупція. Ще не виконали цьогорічного бюджету, а обманюємо людей про райське життя в 2012 році?", - запитав Степан Кубів. Він зазначив, що обсяг місцевих бюджетів Львівщини становить 10,3 млрд гривень і наступний рік ми починаємо з боргів.

"Окозамилювання потрібно тільки для того, щоби прийти у новий парламент діючій владі, зберегти своє панування і знищити все українське. Тому звертаюсь до всіх політичних сил, які гарантували відстоювати інтереси людей, фахово оцінити місцеві бюджети, які повинні бути збалансовані, у яких повинен бути врахований індекс інфляції. Кожен громадянин України, а особливо пенсіонери, пільговики і діти, повинні бути фінансово захищені", - підкреслив Степан Кубів.

У випадку незбалансованості місцевих бюджетів, ми отримаємо збільшення безробіття, невиплату пенсій, стипендій, зарплат. "Отож, ми не повинні боятися сказати правду владі і відкинути їхню цинічну брехню щодо оптимістичного бюджету області, міст та сіл, - додав наостанок Степан Кубів. - Найкраща зброя - це публічне обговорення і публічне прийняття бюджетів. А можливо прийдеться застосувати дієвий метод, і не приймати поспішні місцеві бюджети. "Фронт Змін" на сесіях місцевих рад, в тому числі й обласної, зробить відповідні звернення щодо державного та місцевих бюджетів. Бо не можуть бути в бідній країні багатими чиновники та олігархи".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ