Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

П'ять поширених причин поломки пральних машин

Пральна машина – неймовірно корисна та потрібна річ в кожному домі, позаяк дозволяє стежити за чистотою повсякденного одягу, що є вкрай важливо. Проте власники пралок інколи стикаються з тими чи іншими несправностями, котрі потребують негайного вирішення.

Причин виходу із ладу пральної машини може бути безліч, ми ж підготували для Вас п’ятірку найпоширеніших поломок та способи їх усунення.

З’являється вода під пральною машиною

Якщо під пралкою регулярно з’являється вода, в першу чергу слід перевірити водовідвідний шланг на наявність можливих пошкоджень. З часом на ньому можуть утворюватися тріщини, через які, власне, і просочується вода. У такому випадку слід придбати зливний шланг для пральної машини та здійснити його заміну власноруч, або довірити цю роботу досвідченому фахівцю, якщо у Вас нема необхідних навичок.

Крім того, пралка може протікати у зв’язку з пошкодженням бака – це найчастіше є наслідком прання одягу з великими металевими деталями (ґудзики, застібки тощо).

Вода не нагрівається

У цьому випадку, в першу чергу, потрібно оглянути тен. Як правило, він виходить із ладу, якщо досить часто прати одяг у високотемпературних режимах. Також причиною того, що не нагрівається вода, може слугувати обрив ланцюжка живлення тена, рідше – несправності блоку керування.

Пралка стрибає під час віджимання

Пральна машина під час роботи створює певні вібрації. Для того, щоб поглинати ці коливання, виробники встановлюють спеціальні амортизатори для пральної машини. Якщо ця деталь виходить із ладу, пралка просто-напросто починає підстрибувати, стукати чи свистіти – особливо під час віджимання одягу. Так проблема вирішується шляхом заміни зламаного амортизатора на новий.

Не поступає вода в пралку

Вода потрапляє у пральну машину через спеціальний клапан, котрий відкривається лише під час запуску води. Якщо рідина взагалі не поступає у пралку, очевидно, причиною цьому є засорення сітки, що знаходиться безпосередньо перед впускним клапаном. Достатньо замінити її на нову.

Водночас можливою, але вкрай рідкісною, причиною даної проблеми є поломка блоку керування.

Барабан не крутиться

Одною з поширених причин того, що барабан не крутиться – поломка електродвигуна. Річ у тім, що мотор виконує основну  роботу (обертає барабан з кілограмами одягу), відтак, зазнає значних навантажень. Від постійних нагрівань (особливо, якщо запускати 2-3 прання підряд) двигун з часом виходить з ладу, тому виникає необхідність його заміни, оскільки, як правило, ремонту він вже не підлягає. До речі, щоб збільшити роботоздатність двигуна, фахівці рекомендують робити перерву між праннями на 1-1,5 год.

І наостанок

Пам’ятайте, у випадку, якщо Ваша пральна машина вийшла з ладу, або в її роботі спостерігаються певні негативні зміни, краще довірити її діагностику та ремонт досвідченим майстрам, адже ремонт власноруч (якщо у Вас нема відповідних навичок), може значно побільшити наявну проблему.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ