Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

П'ятеро українців в списку New Europe 100 цього року

Сьогодні ми раді оголосити імена інноваційних лідерів з країн Центральної та Східної Європи, які увійшли до списку New Europe 100 в цьому році. У фінальній сотні новаторів регіону - п'ять представників України. Про це повідомили PBN Hill+Knowlton Strategies.

Учасники NE100 створюють додатки, запускають соціальні ініціативи, впроваджують проекти і технології, корисні для людей в Європі і по всьому світу. Вони діляться творчим підходом як в своїх проектах, так і в регіоні, в якому вони працюють - Центральній і Східній Європі. Програмне забезпечення автономного водіння безпілотних автомобілів, компанія з телемедицини, що підтримує жінок під час вагітності, месенджер з анімованою мовою жестів - це лише деякі з фіналістів списку New Europe 100 цього року.

Фінальну сотню було обрано з числа кандидатур, представлених партнерами проекту та громадськістю. Цього року найбільша група фіналістів представляє окремих осіб і групи, що працюють в бізнесі (54%), в громадських організаціях і політиці (29%). Інші категорії включають науку (10%), засоби масової інформації і культуру (7%).

У цьому році до списку New Europe 100 увійшли наступні представники України (в алфавітному порядку):

  • Ярослав Ажнюк, головний виконавчий директор і співзасновник, Petcube
  • Ольга Афанасьєва, виконавчий директор, Українська асоціація венчурного і приватного капіталу
  • Дмитро Дубілет, голова Head, iGov.org.ua; директор з інформаційних технологій, ПриватБанк
  • Віктор Шабуров, засновник, Looksery
  • Ольга Юркова, співзасновник, www.stopfake.org

“Ми хочемо розповісти всім про творчих і соціально зайнятих новаторів з країн Центральної та Східної Європи. Наш регіон може пишатися розробниками, власниками бізнесу, вченими і діячами культури, які в даний час є рушійною силою інновацій для майбутнього,” - говорить Войцех Пржібільскі, президент фонду Res Publica, ініціатор проекту.

“Сьогодні ми бачимо все більше і більше прикладів успішних та інноваційних проектів, які народилися в Центральній і Східній Європі. Це показник великого потенціалу нашого регіону, а також того, як нові технології і цифрова економіка стали не просто викликом, а скоріше винятковою можливістю для видатних вчених, амбітних підприємців і творчих діячів,” - додає Марта Послад, глава з громадської політики і зв'язків з урядом, Google Центральна і Східна Європа.

“Ідея списку New Europe 100 - показати потенціал і творчі здібності людей з Центральної та Східної Європи. Це також мережева платформа, яка допомагає претендентам зустрічатися і обмінюватися досвідом. Ми вважаємо, що це кращий спосіб підтримки просування свіжих інноваційних ідей і прогресу, який приносить користь на глобальному рівні,” - відмічає Беата Ячевська, виконавчий директор Міжнародного Вишеградського фонду.

Проект New Europe 100 спрямований на підтримку інноваційної діяльності в Центральній і Східній Європі. Проект реалізується вже третій рік поспіль фондом Res Publica, Google, Міжнародним Вишеградським фондом і Financial Times, у співпраці з багатьма іншими організаціями з країн Центральної та Східної Європи.

Повний список новаторів з регіону можна знайти на сайті www.ne100.org або www.twitter.com/NewEurope100

Про Alphabet Inc.

Ларрі Пейдж і Сергій Брін заснували компанію Google у вересні 1998 року. Сьогодні в компанії працює понад 50 000 співробітників по всьому світу, і Google пропонує широкий спектр продуктів і платформ, таких як Пошук, Карти, AdWords, Gmail, Android, Chrome і YouTube. У жовтні 2015 компанія Google увійшла до складу холдингової компанії Alphabet. Більш детальну інформацію про місію Alphabet можна отримати тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ