Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Регіонал шукає гроші Бандери

Народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко звернувся до прокуратури з вимогою притягнути до відповідальності розкрадачів бюджетних коштів, винуватих у розтраті 26 тисяч 700 гривень, і провести повторну перевірку фінансування будівництва пам'ятнику Бандері у Львові.

Про це йдеться в статті «На Бандері вже вкрали 27 тисяч гривень?» у блозі В. Колесніченка на УП.

«Саме такої суми не змогли дорахуватися у Головному контрольно-ревізійному управлінні України під час перевірки належного використання фінансування, призначеного для побудови пам'ятника Степану Бандері у Львові. У своїй відповіді N08-11/1575 від 29.07.2011 г. на мій депутатський запит Голов КРУ повідомляє, що функції замовника будівництва були в 2010 році передані до комунального підприємства Львівської обласної ради "Управління капітального будівництва". У свою чергу, "Управління капітального будівництва" уклало договір та заплатило бюджетні кошти ТзОВ "СП Ренесанс – ДР", які не підтвердили у своєму кошторисі цю суму під час роботи над пам'яником.

Головне контрольно-ревізійне управління України констатувало, що: "Перевірками законності використання коштів на виготовлення пам'ятника С. Бандері з реконструкцією пл. Кропивницького виявлено, що управлінням капітального будівництва ОДА завищено вартість виконаних робіт на загальну суму 26, 7 тис. грн., внаслідок включення до актів виконаних робіт форми КБ -2в підрядною організацією – ТзОВ "СП Ренесанс – ДР" не підтверджених витрат, пов'язаних з роботою машин і механізмів..."

За підрахунками Львівської обласної ради, сума, якої не вистачає на закінчення робіт над пам'ятником, сягає 2 мільйонів 400 тисяч гривень. А на питання, де взяти ці гроші, депутати не вигадали нічого кращого за ідею організувати збір коштів з мешканців Львова. Невже побудова пам'ятника Бандері – найбільша комунальна проблема Львова? Апетити у львівських депутатів ростуть, і, ймовірно, що паралельно із будівництвом пам'ятника у Львові виростуть ще кілька "патріотичних хатинок".

З цього приводу я вже звернувся до прокуратури з вимогою притягнути до відповідальності розкрадачів бюджетних коштів, винуватих у розтраті 26 тисяч 700 гривень, і провести повторну перевірку фінансування будівництва пам'ятнику Бандері.

Крім того, необхідно нагадати, що ООН в 2008-2010 рр. щорічно приймала Резолюції "Про неприпустимість певних видів практик, які сприяють ескалації сучасних форм расизму, расової дискримінації та пов'язаної з ними нетерпимості". У цих резолюціях світове співтовариство висловило занепокоєння "щодо прославлення нацистського руху та колишніх членів організації "Ваффен СС", у тому числі шляхом спорудження пам'ятників та меморіалів та проведення публічних демонстрацій з метою прославлення нацистського минулого, нацистського руху та неонацизму, а також посередництвом оголошення або спроб оголосити героями членів таких організацій та тих, хто боровся проти антигітлерівської коаліції та співробітництва з нацистським рухом".

В резолюціях ООН відзначено, що героїзації тих, хто співпрацював із нацистами, "ображають пам'ять незліченних жертв злочинів проти людства, здійснених під час Другої світової війни, зокрема злочинів, здійснених організацією СС та тими, хто боровся проти антигітлерівської коаліції та... є несумісними із зобов'язаннями країн-членів ООН за її Статутом та несумісними із цілями та принципами Організації"

Також у спеціальній резолюції по Україні від 25 лютого 2010 року Європарламент висловив "глибоку стурбованість відносно рішення колишнього Президента України Віктора Ющенка присвоїти звання Героя України лідеру Організації Українських націоналістів Степану Бандері, який "співпрацював із нацистським режимом", та надію, що нове керівництво держави виправить цю ситуацію та збереже свою прихильність демократичним цінностям"», – пише Колесніченко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ