Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рекордний для України марафон: у Львові незрячі увесь день читатимуть "Кобзар" шрифтом Брайля

Цієї суботи, 16 березня, у Львові відбудеться марафон читання «Кобзаря» шрифтом Брайля. Впродовж 12 годин понад 30 незрячих людей спільно з учнями спеціалізованої школи-інтернату № 100 читатимуть твори Тараса Шевченка. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Цей марафон зафіксують як рекорд України. Подію приурочать до 80-річного ювілею Львівської організації УТОС, "ювілейного року" Луї Брайля, та 205-річчя від дня народження Великого Кобзаря. Львівська міська рада підтримала фінансово цей захід на загальну суму близько 19,5 тис. грн.

"Громадська організація "Львівська територіальна первинна організація Всеукраїнської організації інвалідів "Українське товариство сліпих" є структурним підрозділом Громадської організації "Всеукраїнська організація інвалідів"Українське товариство сліпих", яка діє у Львові з листопада 1939 року, тому 2019 рік — ювілейний для нашої організації. Водночас 2019 рік світова незряча спільнота відзначає як ювілейний рік Луї Брайля — 210 років з дня народження автора шрифту, названого в його честь, яким незрячі користуються і досі. Ще одну ювілейну дату — 205 років з дня народження Тараса Шевченка відзначає свідома українська громада у всьому світі. Тому незрячі люди міста Львова виступили з ініціативою об’єднати воєдино ці ювілейні дати, провівши марафон читання "Кобзаря» шрифтом Брайля", — розповіла Любов Кукуруза, голова правління Львівської обласної організації УТОС у Львові.

Участь в марафоні, який триватиме 12 годин (з 9.00 до 21.00 год.), візьмуть понад 30 незрячих членів організації, а також залучать учнів спеціалізованої школи-інтернату № 100.

"Враховуючи, що подібні заходи в Україні не проводились, вирішено зафіксувати цей марафон як рекорд України. Заявка на цей рекорд зареєстрована на 16 березня 2019 року", — акцентувала Любов Кукуруза.

Дійство відбудеться у приміщенні спецбібліотеки ім. Т. Г. Шевченка для незрячих (вул. Січових Стрільців, 5), працівники якої і виступили ініціаторами цього заходу, а правління Львівської обласної організації УТОС та Львівської територіальної первинної організації УТОС відгукнулося на цю ініціативу і активно долучилися до її реалізації.

Попередній план заходу:

— 08.30 год. — відкриття заходу. Вітальні слова, інформація про захід.

— 09.00 год. — початок марафону.

— 21.00 год. — закінчення марафону. Підведення підсумків представником Національного реєстру рекордів України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ