Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рецепти суші в різних країнах

Суші – традиційна страва японської кухні, яка бере свій початок ще від 50-х років минулого століття. За цей вона поширилась по всьому світу та набула різних видозмінень. Як готують суші в різних країнах світу та чому японців так дивує американський варіант цього східного делікатесу? Саме про це ми і розкажемо в нашій статті.

Історія виникнення страви

Після Японії, першою країною, в якій почали готувати традиційний східний делікатес стали США. А почалося все з одного японського кухаря, який працював в ресторані Каліфорнії. Сира риба в рисі та водорості не викликали довіри в американців, тому японець пішов на одну маленьку хитрість: він замінив рибу м’ясом краба, а роли приготував навпаки – рис ззовні, а водорості всередині. Відвідувачі закладу були в захваті від такої страви, а цей рецепт запозичили й інші країни.

В Україні традиційна японська їжа набрала неабиякої популярності. Суші часто замовляють в ресторанах та службах доставки. З кожним роком з’являється все більше закладів харчування, в яких можна замовити суші у Львові, Києві, Одесі та інших містах. Кожен кухар вносить свої особливості в їх приготування, експериментуючи з різними соусами та інгредієнтами. Меню сучасних ресторанів та швидка доставка дають можливість поласувати стравами, приготованими за традиційними азіатськими традиціями, а також цікавими делікатесами з незвичним поєднанням та унікальними авторськими змінами.

Традиції суші у різних частинах світу

Яскрава та екзотична Бразилія придумала свій спосіб приготування азіатської страви. І ось чим він відрізняється від традиційного:

  • різноманітні начинки: від морепродуктів до фруктів та овочів;

  • менше спецій, щоб вони не перебивали справжній смак;

  • використання розсипчастого рису.

Мексика, яка відома своєю любов’ю до гострої їжі подає суші у вигляді коржика з м’ясом і дуже гострим соусом з перцю чилі.

Повари Швейцарії часто замінюють сиру рибу камамбером чи сиром з пліснявою.

В Австралії їх готують з куркою, горохом та іншими начинками, які обов’язково варто спробувати, завітавши в Сідней чи Канберру.

Класичні японські суші: які вони?

Спочатку для приготування суші використовували мариновану, копчену або квашену рибу. В 19 столітті її замінили сирою. Класичний рецепт складався з рису, оцту, норі, риби та овочів. Згодом в роли почали додавати креветки, ікру та м’яса краба.
Жителі Японії не дуже полюбляють поєднання риби з молочними продуктами, тому роли «Філадельфія» там не користуються особливою популярністю. Крім того, за старими рецептами начинка повинна складатися тільки з одного інгредієнта.
Замовити суші у Львові можна онлайн на нашому сайті всього за декілька хвилин. Смачного!

Джерело: sushi-do.lviv.ua


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ