Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

РФ заявила про начебто диверсантів з України: МЗС і ДПСУ спростували

У РФ заявили про те, що нібито знищили п'ятьох українських диверсантів, які намагалися порушити російський кордон.

Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

"21 лютого 2022 приблизно о 06:00 в районі населеного пункту Мітякінська Ростовської області на ділянці державного кордону Російської Федерації з Україною прикордонним нарядом ФСБ Росії було виявлено проникнення диверсійно-розвідувальної групи", - повідомили журналістам у пресслужбі Південного військового округу.

Як заявили російські ЗМІ, нібито "внаслідок бойового зіткнення п'ятьох порушників кордону Російської Федерації зі складу диверсійно-розвідувальної групи знищено".

За інформацією ТАСС та інших російських ЗМІ, дві бойові машини піхоти (БМП) ЗСУ нібито зайшли на територію Росії “для екстреної евакуації української диверсійної групи, вогнем з російських протитанкових засобів обидві машини було знищено”.

"Під час бойового зіткнення для екстреної евакуації диверсійної групи з території України через державний кордон з Російської Федерації увійшли дві бойові машини піхоти ЗСУ", - заявили в окрузі.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба спростував цю інформацію. 

"Категорично спростовую дезінформацію РФ. Україна: не нападала на Донецьк, Луганськ; не надсилала диверсантів чи БТРи через кордон; не обстрілювала територію РФ чи КПП на кордоні; не вчиняла диверсії; не планує подібних дій. Вимагаю від РФ негайно зупинити фабрику фейків", - написав глава МЗС України.

Українські прикордонники також спростували російський фейк.

"Заява силових структур Росії про диверсійно-розвідувальну групу, яка начебто порушила кордон з України, черговий фейк. Державна прикордонна служба заявляє, жодних порушень державного кордону на напрямку російського населеного пункту Митякінська в Ростовській області з боку підконтрольної українській владі території не відбувалося", - вказали у ДПСУ.

Держприкордонслужба зазначила також, що прикордонники України не отримували жодного інформування чи заяви від російської сторони про будь-яку нестандартну ситуацію, яка могла статися на кордоні, до того ж, що пов’язана з застосуванням зброї.

"Такі повідомлення є ніщо інше як провокація. Підтверджень такій заяві російська сторона також не наводить", - додали у ДПСУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ