Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Рівно за тиждень казкарка Леся Кічура запрошує малечу на день народження 3-ї казкової збірки

14 вересня о 17,00 маленьких читачів з батьками та бабусями-дідусями чекають на велике, смачне й солодке, книжкове свято до Львівської обласної бібліотеки для юнацтва (пл. Ринок, 9, 2-й поверх).

Його організовує львівська казкарка та журналістка Леся Кічура, котра у цей день святкуватиме день народження своєї 3-ї казкової збірки «Добрі мамині казки. МАНДРИ».

Леся Кічура

Письменниця анонсує в програмі заходу: живу скрипкову музика (Богдан Дворник), смачні частування (торти, печиво, лимонад та кава), інтерактивні забавки та подарунки, автограф-сесію та казкові бесіди й розіграші.

– Якою очікувати цю книгу?

– Дуже кольоровою та цікавою всередині! Адже у ній так багато сторінок для дитячої творчості. Ми з художницею з Києва, Катериною Івановою, підготували аж 40 (!) розмальовок на 72-х сторінках, 10 казок проілюстрували 24-ма кольоровими ілюстраціями. Є казки короткі, є дещо довші. Переконана, що кожна дівчинка чи хлопчик знайдуть там свого улюбленого героя. Дуже хочу, щоб цю книгу любили так само, як і дві мої попередні збірки. Адже кожна сторінка була розмальована і всі казкові сюжети діти залюбки переповідають мені під час зустрічей!

– Знаю, що ви не любите класичного формату презентацій, тож…

– Люблю дивувати та забавляти казками, не важить, хто в залі серед слухачів – дорослі чи малі – весело та цікаво має бути всім без винятку! Тому, маєте рацію, готую щось особливе! Маємо вже навіть перші дарунки до свята. В Україні знають (хоча далеко за її межами також), що багато моїх казок говорять голосом Віри Пузенко (керівника відділу аудіореклами у FONiЯ records та ведучої на радіо «Львівська хвиля»), бо вона готувала для нашого книжково-соціального проекту озвучення казок із перших двох збірок. Тож до презентації ми отримали дарунок від Віри – казку в її опрацюванні. Не зізнаюся яку, аби всім було цікавіше прийти й почути, але переконана, що перші секунди прослуховування нагадають кожному із присутніх про літо, яке так непомітно промайнуло (усміхається).

Я переконана, що казки цікаво читати зі смаколиками. Відтак ми й цього разу заручилися підтримкою наших партнерів – KREDENS CAFE, які люб’язно надали нам у подарунок для наших читачів 30  (!) сертифікатів на смакування кави та тістечок у їхніх закладах. Тож найближчі великі презентації ми справді будемо обдаровувати наших гостей.

Також заручилися підтримкою солодких партнерів – знаних на Львівщині виробників солодощів, зокрема львівської фамільної кондитерської «Степанків», які нам радо запрезентують тортики та печиво.

Обслуговуватиме наше казкове свято колега – Вадим Карпіков (компанія ART Кейтеринг). Делегування місії пригощання гостей – це необхідна річ у заходах такого формату. Я радію, що маю в особі Вадима такого чудового фахівця. Переконана, як і попереднього разу, все буде смачно та гарно і я не  перейматимуся щодо серветок, склянок, трубочок та скатертин.

– Як виникла ідея щодо обкладинки книги?

– Було дуже багато думок. Я радилася з художницею, але хотілося щось дуже впізнаване та цікаве. Адже діти обирають книги за обкладинками та ілюстраціями. Тож ми використали дуже влучний образ із презентаційного дня нашої попередньої збірки. Образ казкарки для мене створила компанія «Ваш костюмер», яка є у Львові.  Особлива подяка Андрієві Слюсарчукові за терпіння та професіоналізм. Відверто, серед 2000 костюмів вибрати щось індивідуальне і особливе було дуже важко. Той час який я провела у цьому закладі був немов мандрівка в часі до романтичних часів Анни Карєніної та Марії Антуанетти.

Добрі мамині казки. МАНДРИ

Світлини з презентації 5 січня ще довго мандрували Інтернетом і діти дуже часто згадували мене власне через цей образ. Тому хотілося, аби мене справді впізнавали за цим казковим образом – казкарки, яка творить казки для всіх і кожного та розсилає їх по світу. Бо ж мандрівні казки мусять безперешкодного мандрувати – не інакше!

Користуючись нагодою запрошую всіх на смачне, велике й солодке свято! Приходьте з друзями та родинами! Ми зумисне обирали локацію – бібліотеку в самому серці Львова (подяка директору Тетяні Пилипець), де можуть вміститися всі охочі. Знаю, що приїдуть гості з інших міст (і це мене дуже тішить), тому й годину обирали зручну для всіх! Свято розпочнеться о 17,00 і триватиме доти, поки не закінчаться тортики-тістечка, кава та лимонад, але вистачить усім, бо ж свято казкове!

Світлини з архіву Лесі Кічури

Малюнки Катерини Іванової

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ