Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Робот-пилосос проти звичайного пилотяга: чим він кращий

Запорука здоров’я в родині – чиста та прибрана оселя. Домогосподині зазвичай багато часу приділяють прибиранню.

Для багатьох субота не є вихідним днем, адже поки помиєш підлоги, пропилотяжиш килими, протреш пилюку, то вже й вечір настає. Навіть якщо маєте потужний пилосмок, все одно доводиться ходити з ним із кімнати в кімнату, тягнутися до важкодоступних ділянок під ліжками та шафами.

Але частину найважчої роботи можна доручити новітньому винаходу у сфері клінінгу. Йдеться про роботи-пилососи. В інтернет-магазині “Цитрус” за посиланням https://www.ctrs.com.ua/ru/roboty-uborshhiki/ ціна на роботи-пилососи стартує від трьох тисяч гривень. А дорожчі моделі середнього та найвищого цінового сегментів здатні працювати цілком автономно та виконувати якісне, майже професійне прибирання.

Чи може робот-пилосос замінити звичайний пилотяг?

Говорити про 100-відсоткову можливість заміни не доводиться. Але робот-пилосос має велику кількість незаперечних переваг:

  1. Працює автономно без участі господарів

Навіть найдешевшу модель достатньо увімкнути. Вона “бачить” перешкоди та вже прибрані ділянки. Для дорожчих зразків складають карту прибирання й встановлюють час увімкнення. Наприклад, коли повертаєтесь з роботи, можна дистанційно включити порохотяг і він швиденько все прибере, щоб помешкання було чистим до вашого повернення.

  1. Має компактні розміри та пласку форму

Згадайте, як іноді доводиться підіймати дивани чи крісла, щоб прибрати під ними. Якщо ж використовуєте робот-пилосос, він сам заїде під шафу на ніжках чи ліжко, ретельно помиє підлогу, збере пилюку, шерсть тварин і навіть їхній послід.

  1. Може працювати на різних типах покриттів

 

Якщо прибираєте вручну, підлогу треба спочатку підмести, потім помити. Робот-пилосос для вологого прибирання робить ці дві справи одночасно: розбризкує воду, потім втягує її з пилом та забрудненнями. Також у нього є щітки, що збирають волосся та шерсть з килимів. У характеристиках обов’язково вказують, з якими типами поверхонь може працювати та чи інша модель: ламінат, паркет, килими з коротким і довгим ворсом.

  1. Інноваційні клінінгові технології

Ультразвукове чищення – це можливість впоратися з найскладнішими забрудненнями. Робот-пилосос також зволожує повітря й витягує з нього найменший пилок мікроскопічних розмірів, що може викликати алергію. Моделі преміумсегмента реагують на ваші голосові команди: розлили каву, покликали робота, він приїхав і все прибрав.

Чим робот-пилосос поступається звичайному порохотягу?

Через круглу форму роботу-пилососу важко працювати у кутках. Дорогі прилади мають велику потужність всмоктування й щітки особливої конфігурації. А ось за бюджетними моделями доведеться трохи дороблювати їхню справу.

Робот-пилосос не підійде до наступних приміщень:

  • з високими порогами – його доведеться переносити;

  • з маленькою вільною площею – погодьтесь навряд чи варто витрачати 20-50 тисяч гривень на робот-пилосос для однокімнатної квартири у “хрущовці”;

  • якщо у кімнатах багато меблів, під котрі важко дістатися.

Також робот-пилосос навряд чи допоможе прибрати павутиння зі стелі та закутків. Отже, кожний варіант має власні переваги та недоліки. Остаточний вибір завжди залишається за покупцем.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ