Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Росія відмовилася від участі у зборах кредиторів України

Російська Федерація не буде брати участі у зборах кредиторів України 29 жовтня. Про це заявив заступник міністра фінансів РФ Сергій Сторчак.

"Сторчак вчергове підтвердив відсутність бажання російської влади реструктурувати кредит Україні на 3 млрд доларів і повідомив, що РФ у зборах кредиторів 29 жовтня брати участь не буде: за його словами, прирівнювати країну до приватного кредитора неправильно", - йдеться у повідомленні.

Раніше у четвер Мінфін України повідомив, що 14 жовтня всі власники державних та гарантованих державою єврооблігацій, за винятком єврооблігацій обсягом $3 млрд, прийняли резолюцію, яка затверджує умови запропонованої реструктуризації.

"Проведення обміну для 13 серій єврооблігацій, власники яких прийняли відповідні резолюцію, дозволить реструктуризувати зовнішній борг України на загальну суму приблизно $15 млрд, зменшити на 20% розмір боргу (приблизно на $3 млрд) і уникнути протягом наступних чотирьох років виплати ще $8,5 млрд за основною сумою цих єврооблігацій", - відзначили в прес-службі Мінфіну.

Нагадаємо, 29 жовтня в Лондоні відбудуться повторні збори власників українських євробондів, погашення яких заплановано на грудень 2015 року, оскільки на першому засіданні 14 жовтня не було досягнуто кворуму.

"На повторних зборах власники цих єврооблігацій (РФ – ред.) - на даний момент єдині, хто утримався від голосування, - будуть мати останню можливість приєднатися до решти власників єврооблігацій, які підтримали угоду про реструктуризацію українського боргу", - заявили в Мінфіні.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ