Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Російський суд позбавив Віру Савченко статусу громадського захисника у справі Карпюка і Клиха

Суд у Грозному позбавив Віру Савченко статусу громадського захисника у справі викрадених українців Миколи Карпюка і Станіслава Клиха. Про це в середу, 28 жовтня, на своїй сторінці у Facebook повідомив один із адвокатів української льотчиці Надії Савченко, а також захисник Миколи Карпюка Ілля Новіков.

"Божевільний день. У суді в Грозному Віру Савченко позбавили статусу громадського захисника Миколи Карпюка і хочуть притягнути за образу судді. Щось не так сказала. Ви як хочете, але однієї справи Савченко для Росії більш ніж достатньо", - написав він. 

Як писав 5.ua, у столиці Чечні, де відбувається суд у справі викрадених українців Миколи Карпюка і Станіслава Клиха,хочуть затримати Віру Савченко за образу судді. Сестра викраденої льотчиці приїхала до Грозного підтримати на суді українців як громадський захисник. 

Зазначимо, що слухання у кримінальній справі стосовно українців Станіслава Клиха і Миколи Карпюка, обвинувачених у тому, що вони в 1994-1995 роках воювали проти російських військовослужбовців у Чечні, почалися 15 вересня цього року. 

За версією російського слідства, на початку 1990-х років на території України була створена воєнізована політична організація праворадикального спрямування "УНА-УНСО". Вони стверджують, що "до її складу ввійшли громадяни України Микола Карпюк, Станіслав Клих, Олександр Малофеєв, Олександр Музичко та інші особи", а однією з їхніх цілей було знищення громадян РФ.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ