Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Саакашвілі: Луценка підставляють

Голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі впевнений, що вчорашні обшуки в ОДА було проведено за політичними мотивами у зв'язку із заявою Давида Сакварелідзе про те, що навколо Саакашвілі "гуртуються політичні сили і відбувається організація нової політичної сили".

Відповідний коментар він зробив у "Вечірньому праймі" на "112 Україна".

Він упевнений, що в цій справі генпрокурора Юрія Луценка підставляють, користуючись відсутністю у нього юридичної освіти.

"Що стосується заяв Генеральної прокуратури, пана Луценка, то при всій повазі до Луценка, дається взнаки, що у нього немає юридичної освіти. Взагалі поняття немає, про що вони говорять. Що означає "підставою для ходу в якийсь фонд послужили дії 2011 р. генерального консульства Грузії з ПДВ"? Йде розслідування дипломатичної місії. А всі вони повертають ПДВ, це звичайний процес дипломатичної місії п'ятирічної давності. Це грубе незнання міжнародного права. Це просто двієчники сидять там і дурять. Це по-перше. По-друге, Юрій Луценко каже, що ніякої політики немає, на підставі звернень депутатів ваших. Так нехай він визначиться, на підставі звернень депутатів або на підставі дій 2011 р. дипломатичної місії, у якої був дипломатичний імунітет, який її захищав", - заявив Саакашвілі.

Він також додав, що знає, хто, на його думку, є замовником цих обшуків.

"Все це білими нитками шито. Це звичайна політична заказуха. Мені дуже шкода, що Луценка так підставили. Хто підставив, я теж добре знаю. Мабуть, та людина, що його підставила, дуже хвилюється, що у нас якось не склалися робочі відносини з Луценком", - зазначив губернатор.

Він підкреслив, що має намір подавати позов за фактом проведення цих обшуків і вже в розмові з президентом Петром Порошенком висловив свою позицію.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що обшуки у будівлі Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) проводилися на законних підставах, політичної складової в цій справі немає.

Вчора стало відомо, що у будівлі Одеської облдержадміністрації ГПУ і СБУ проводять обшук. Місцеві ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомляли, що обшуки проходять у кабінеті та будинку помічника і радника губернатора Одеської області, колишнього генконсула Грузії Теймураза Нішніанідзе, а також за місцем реєстрації фонду "На благо Одеси" (бізнес-центр на вул. Успенській).

Пізніше в ГПУ заявили, що обшуки в Одеській ОДА проводяться у межах кримінального провадження за фактом незаконних операцій з відшкодування ПДВ посадовими особами генерального консульства Грузії в 2012-2013 рр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ