Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Садовий пропонує безоплатний збір органічних відходів підтримати з “правочками”

Сьогодні, 23 липня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради розглянули питання щодо збирання органічних відходів від мешканців Львова на безоплатній основі. Про це повідомила журналістка Гал-інфо.

На початку засідання Андрій Садовий наголосив на тому, щоб питання щодо органічних відходів розглянули на початку.

“У мене тоді є пропозиція проголосувати порядок денний в цілому з озвученими зауваженнями. Але питання по органіці, щоб ми першим розглянули. Воно дуже важливе для міста”, - зокрема зазначив Андрій Садовий.

“Давайте ми уточнимо, що попереднім рішенням ми встановили ціну для юридичних осіб, яка є меншою в своєму об’ємі, щоб була прихильність людей все-таки роздільно збирати сміття. І багато сьогодні комерційних структур користуються такою можливістю: це і ринки, це і магазини. І фактично компостувальний майданчик, який ми маємо на Пластовій має активну фазу роботи, АЛЕ майданчик є недовантажений. І в ідеалі ми можемо більше приймати органіки — а це вигідно. Тому що під час компостування ми фактично отримуємо добриво для сільського господарства.

Тому ми би хотіли запустити пілотний проект, що ми до кінця року даємо нульову ставку на органіку для ОСББ, управляючих компаній, для людей, які самоорганізувались в будинку, будинки кооперативної форми власності. Тобто для населення, щоб люди були зацікавлені сортувати сміття.

Тому що ми бачимо сьогодні достатньо якісно організований процес по збору пластику. А щодо органіки, то були проблеми, бо не було фізично, куди цю органіку вивозити. Сьогодні ми вже маємо таку можливість і компостувальна станція буде розширювати можливості прийому відходів", - додав Садовий.

Однак, як зазначив міський голова, варто чітко окреслили, що ми маємо на увазі "населення". Адже місто не може безоплатно вивозити органічні відходи комерційних структур.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ