Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Садовий звинуватив «Свободу» у передвиборному популізмі. Доповнено (Фоторепортаж)

«Мені вставляють палки в колеса і дивляться із закутка. Всі рішення, які сьогодні прийняла Львівська міська рада є шкідливими для міста»,- таку заяву сьогодні, 10 листопада, зробив міський голова Львова Андрій Садовий.

Він пояснив, що питання винесені на сесію, можна пояснити, як жагу до виборів.

Також він звинуватив «Свободу» у виключно популістських рішеннях.

За його словами, він виконує волю депутатів і ставить на голосування запропоновані депутатами міськради питання. Але ці питання позбавлені здорового глузду.

Мер додав, що накладатиме вето на рішення депутатів.

«Я витрачатиму час, який би міг використати на користь міста», – наголосив він.

Окрім того, він зауважив, що депутати розвали транспортну систему міста, яку розробляли експерти.

Своєю чергою депутат Львівської міськради Андрій Хомицький, кілька разів наголосив, що «не скасовується ніяка схема автомобільного призначення».

«Ухвали винесені сьогодні на сесію дестабілізують ситуацію у місті. Рішення яке стосується регламенту – це спроба забрати повноваження міського голови, що суперечить законодавству. Не було пропозицій таких, яких б мені хотілось …шкода», – наголосив мер.

Згодом прес-служба міської ради поширила такий коментар Андрія Садового:

«Ця ухвала і ряд інших, сьогодні проголосованих, - це ухвали, які грубо суперечать чинному законодавству України і які можуть внести дисбаланс у систему господарювання міста, можуть спричинити хаос у місті. Жодна з цих ухвал не має конструктивну. Коли ми говоримо про тарифи – це абсурдальна річ. Міська рада тарифи сьогодні не встановлює. Це сьогодні виключна прерогатива відповідної інспекції.

Щодо регламенту – то у міського голови хочуть забрати ті повноваження, які визначені законом. Я ставлю на голосування пропозиції депутатів. На превеликий жаль, ці пропозиції дуже часто не є з дотриманням законодавства», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Є десятки тисяч людей на роботі. Це складна система, яка починається з пологового будинку і закінчується похоронним бюро і цвинтарем. Це великий складний комплекс, який повинен злагоджено працювати. І розуміючи, що у місті є дуже багато проблем, я не знаю скільки років має пройти, щоб ми їх вирішили. Вирішили питання води, освітлення, дороги. Та ж сама транспортна схема – рік працювали тільки над одним документом. Це складний процес», - додав мер Андрій Садовий".











Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ