Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Самобуд РПЦ на Сихові знесуть, а собор на вул. Тараса Бобанича націоналізують

Львівська міська рада відреагувала на запит заступника голови Львівської обласної ради Юрія Холода стосовно осередків присутності російської церкви на території Львова.

Як нагадав в коментарі Гал-інфо Юрій Холод, він звертався до РНБО та міської ради щодо вирішення питання московського патріархату у Львові.

Фото з сайту УПЦ (МП).

"Мені найбільш відомі - собор на вулиці Тараса Бобанича "Хаммера" (колишня Короленка, - ред.) та самобуд на Сихові. Крім того, що ці осередки можуть бути прихистками для ворожих елементів під час воєнного стану, підвищують напругу в суспільстві, яка зараз є цілком зрозуміла, але й небезпечна, то самобуд на Сихові є ще й незаконним.

У Львівській міській раді мені відповіли, що будуть порушувати питання про націоналізацію храму на Бобанича, а ту каплицю на Сихові ще раз визнали незаконною і такою, що підлягає демонтажу. Тільки що ж заважає її демонтувати, як і будь-який МАФ на Сихові? 

Я вдячний воїну в Хмельницькому за його відвагу. Але ще більше вдячний дівчині, яка вчора вийшла на одиночний протест у Львові. Я її розумію. Тільки дуже боюся, щоб комусь в голову не прийшло чіпати таких відважних дівчат. Тому вважаю, що міська влада має діяти на випередження, а не чекати якогось інциденту на Сихові", - прокоментував Юрій Холод.

Як повідомили у відповіді на інформаційний запит Юрія Холода, Львівською міською радою буде розглядатись питання про вчинення дій спрямованих на проведення процедури націоналізації, щодо нерухомого майна за адресою: м.Львів, вул. Тараса Бобанича, 3.

Зазначимо, на останні події стосовно російських осередків у Львові відреагував також військовий 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Антон Петрівський.

Він записав відеозвернення з Бахмута, до Львівського міського голови, з вимогою нарешті розв'язати питання з самобудом російської церкви на Сихові. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ