Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Сайт "Миротворець" опублікував контакти журналістів, які отримали у терористів дозвіл на роботу в Донецьку

Український інтернет-ресурс "Миротворець" опублікував список журналістів, які в різний час отримували "акредитацію" для роботи в окупованих районах Донецької області в так званому міністерстві інформації "днр".

За відомостями сепаратистів, дозвіл на роботу було видано 7901 співробітнику ЗМІ, проте українські активісти виявили в базі даних 4068 рядків.

"Не знаємо, які наслідки будуть після публікації цього списку, але знаємо напевно: публікувати його необхідно, виходячи з того, що ці журналісти співпрацюють з бойовиками терористичної організації. Це суспільно значима інформація, і ми, громадяни України, повинні її знати", - стверджує "Миротворець".

Співробітникам сайту здалося дивним, що на західні ЗМІ, в тому числі такі авторитетні, як CNN, BBC, France Presse, працюють журналісти з російськими прізвищами та іменами, а багато хто з них використовують телефони українських операторів.

"Це означає, що вони їх використовують в зоні покриття, але в той же час державний кордон України та лінію розмежування вони, щоб потрапити на окуповані російсько-терористичними військами території, не перетинали. Іншими словами: ці іноземні журналісти наплювали на українське законодавство і незаконно перетнули наш кордон на неконтрольованій ділянці через РФ", - роблять висновок анонімні інтернет-активісти.

Сайт центру "Миротворець" діє з весни 2014 року. Волонтери збирають і публікують відомості про осіб, що працюють в сепаратистських організаціях на сході України.

Гордон

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ