Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Scan&Go: Українські мережі супермаркетів запроваджують революційну послугу

Українські мережі супермаркетів Сільпо та АТБ зробили ще один крок на зустріч клієнтам, запровадивши у себе послугу “Scan&Go”. Новий сервіс не лише підвищить зручність процесу покупок, але й дозволить зекономити час на касі.

Щоденні покупки часом перетворюються на довгий та неприємний процес, коли необхідний товар шукати довго, а в черзі до каси необхідно простояти десятки хвилин. Через це українські компанії шукають способи вирішення цієї проблеми, запроваджуючи каси самообслуговування та спеціальні додатки. 

Віднедавна у двох українських мережах – Сільпо та АТБ запровадили нову систему покупок “Scan&Go”.

У Сільпо ця послуга дістала назву “Вільнокаса” та почала функціонувати ще влітку. Скористатися нею можна лише в тих магазинах, де є відповідно обладнані каси. На початках вона була доступна лише в 59 з понад 260 супермаркетів Сільпо. Проте з кожним місяцем їх кількість зростає. Дізнатися адреси кожного із таких магазинів можна у відповідному мобільному додатку.

Натомість сервіс “Скануй та купуй” від АТБ запустили лише у вересні. Варто зазначити, що станом на сьогодні, скористатися таким видом покупок можна лише в 10 магазинах АТБ (3 в Дніпрі, 6 у Києві та 1 в Одесі). Проте в компанії обіцяють за короткий час розширити цю опцію на всю Україну. 

Як користуватися системою Scan&Go

Та, все ж, які переваги такої послуги та як нею скористатися? Завантаживши мобільні додатки Сільпо чи АТБ, покупцю достатньо зробити декілька простих кроків:

  • зісканувати штрих-коди чи етикетки усіх товарів, які потрапляють у кошик;
  • в АТБ – оплатити чек у додатку, обравши необхідну платіжну картку;
  • в Сільпо – згенерувати QR код (натиснувши “Перейти до оплати”), зісканувати його на касі самообслуговування та розрахуватися будь-яким зручним способом;
  • за бажанням отримати паперовий чек.

Важливо! При купівлі алкогольних напоїв, продавець-консультант має підтвердити вік покупця.

Тож, плануючи наступні покупки, варто звернути увагу не лише на цінову політику чи акції магазинів, але й врахувати можливість швидких покупок, зекономивши один із найцінніших ресурсів – час.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ