Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Серед головних мішеней російських військових злочинців - українські діти

Серед головних мішеней російських військових злочинців, особливо після 24 лютого, - українські діти. Про це зазначив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

З числа мільйонів постраждалих від війни юних українців - як внутрішньо переміщених, підло викрадених, так і закатованих ворогом, є і ті, хто, опинившись в окупації, став жертвою “перевиховання” за російськими пропагандистськими лекалами. 

Не маючи можливості деформувати минулий навчальний рік, починаючи з нового завербовані російські освітяни-добровольці та  долучені до них колаборанти продовжують свідомо калічити молоде покоління під дулами автоматів в умовах пекельної окупаційної дійсності. Головна мета - духовна стерилізація юного покоління задля створення мережі потенційно небезпечних зомбованих манкуртів, які на майбутнє стануть справжніми злочинцями. Ключове - знищити освіту, паростки національної ідентичності та родинної пам’яті, витіснивши це ідеологемами “руzzкого міра”, сформованого на принципах закривавленої дійсності. 

Непоодинокі повідомлення про ситуацію на окупованих територіях свідчать про широкий діапазон реалізації інформаційно-психологічних операцій. Так, зокрема, практикується викрадення молоді віком від 14 до 18 років, яка потім, прийнявши присягу, ставши учасником “військово-патріотичного руху” “молода гвардія - юнармія”, утвореного злочинними “управліннями народної міліції”, обмінюється на їх батьків чи рідних. Останніх відразу, як це визначено параметрами прихованої мобілізації, відправляють на війну. 

В одному зі своїх повідомлень очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомляв: російські окупанти погрожують батькам, що якщо ті уникатимуть мобілізації, то на війну підуть їхні діти. Завербовані через соцмережі школярі потрібні окупантам і з іншою метою, про що неодноразово заявляло СБУ, - зробити з них інформаторів, які повідомлятимуть російським кураторам про розташування військових об’єктів, техніки та озброєння.

Західні медіа відзначають, що освітня політика росії - одне з найважливіших завдань у спробах захопити Україну. Так, The Guardian пише, що, запровадивши російську програму в освіті на новоокупованих територіях, кремль сподівається, що зможе сформувати нове покоління лояльних підданих, які приймуть російськоцентричний погляд на українську історію. Проте, як зазначає видання, наші вчителі чинять опір окупації.

В окупованих регіонах України росія розпочала комплексну програму “перевиховання” наших школярів. До слова, путін неоднаразово звинувачував систему освіти в Україні в спотворенні історичних фактів і сприянні створенню антиросійських настроїв, які становлять загрозу для рф. Освіта, протягом усього часу правління путіна, є одним із найпотужніших компонентів російської пропаганди. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ