Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сергій Бабак розповів, на якій стадії будівництво дамби в Грибовичах

Проект по дамбі на Грибовицькому сміттєзвалищі є і він пройшов експертизу, але дамбу ще не вводили в експлуатацію, бо не завершені ще всі роботи. Щодо ділянки, де стався зсув, то по цьому проект також зроблений і зараз перебуває на експертизі, тому очікують висновку. Про це під час засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС розповів заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Проект по дамбі, по самій частині, яка збудована, є, він пройшов експертизу, але  ми ще не вводили дамбу в експлуатацію, тому що продовжує спостерігати технагляд, і всі недоліки, які будуть виявлені, мають бути усунуті.

Треба чітко розуміти, що це два окремі проекти. Дамба, яка побудована, це одне, і тут вже є дозвіл на початок робіт, але її не введено в експлуатацію, бо не завершені ще всі роботи. Друга значна частина зауважень є в тій частині, де стався зсув, – це також окремий проект.

Літом проект дамби презентували, його всім показували, проект пройшов державну експертизу відповідно до законодавства. На роботи по дамбі передбачено 12 млн гривень з міського бюджету, зараз використано 8-9 млн гривень і роботи виконано на 85% (дамба відстоюється у зимовому періоді). Місто оплатило виконання робіт, за технічний нагляд. Згідно з законодавством, звертаю увагу, технічний нагляд відповідає за використання матеріалів, за відповідність всіх робіт по проекту будівництва» - стверджує він.  

Додамо, що, як повідомила прес-служба Львівської ОДА, Державній архітектурно-будівельній інспекції доручили провести позачергове розслідування стосовно виконання та якості робіт дамби на основному відстійнику інфільтратів.

«На сьогоднішній день стан існуючої дамби, швидше всього не відповідає існуючим будівельним нормам. Чітко спостерігається відшаровування кромки дамби, тріщини, просочування інфільтрату», - зазначив директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник.

Як зазначено в повідомленні, рішенням сьогоднішньої комісії Львівську міську раду зобов’язали невідкладно завершити всі протиаварійні відновлювальні роботи з метою недопущення екологічного лиха.

Окрім того, у зв’язку із невиконанням рішень комісії ТЕБ і НС, на сьогоднішньому засіданні комісії доручили передати матеріали у правоохоронні органи для проведення перевірки. Правоохоронні органи із залученням відповідних компетентних структур  також перевірять використання усіх відповідних спеціальних технічних матеріалів, які передбачені для будівництва дамби.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ