Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

На Львівщині працюють над збереженням шахт ДП "Львіввугілля"

15 травня, з першим заступником начальника Львівської ОВА Андрієм Годиком, за участі керівника держпідприємства Вадима Крася, керівника ГО "Офіс шахтаря" Дмитра Яроцького, а також лідерів профспілкових організацій підприємства, обговорювали складну ситуацію, в якій опинилося ДП "Львіввугілля".

На зустрічі було порушено питання пошуку шляхів реалізації вугільної продукції з метою збереження функціонування шахт та виплати заборгованості по заробітній платі. Теплова генерація знищена ворогом і заборгованість із зарплати виникла тому, що ТЕС не можуть розрахуватись з вугільникам за відвантажену продукцію.

Втрата основного енергетичного споживача вугільної продукції змусила ДП «Львіввугілля» звертатись до обласних військових адміністрацій з метою пошуку додаткових ринків збуту серед районних комунальних підприємств та освітніх закладів, а також сприяння в пошуці інших потенційних споживачів. В ситуації, що склалася, то важливо отримати дозвіл на експорт вугільної продукції, бо внутрішній споживач не потребує такої кількості вугільної продукції, яку здатні поставити вуглевидобувні підприємства України.

Андрій Годик запевнив, що йдеться про забезпечення роботи великого державного промислового комплексу Львівщини, і це питання -  першочергове для начальника Львівської ОВА Максима Козицького. 

Спільно з адміністрацією ДП«Львіввугілля» ведеться робота для результативного рішення зазначених питань.

Львівська ОВА надасть усю можливу підтримку для вугільників області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ