Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Шевченківський гай запрошує на відкриття виставки "Вівтар небесного воїнства"

Музей народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького запрошує на відкриття виставки Альбіни Ялози "Вівтар небесного воїнства"!

Запрошуємо у цю п'ятницю, 26 серпня, завітати до Музею на відкриття виставки "Вівтар небесного воїнства" Альбіни Ялози! Відкриття виставки розпочнеться о 15 00 у костелі зі с. Язлівчик (етно-сектор Львівщина).

Художниця вже багато років працює зі сакральною тематикою. У її виставці йдеться про метафоричне поняття "небесного війська", тобто ангелів, херувимів чи архангелів, які й складають воїнство Господнє. Мисткиня візуалізує та проводить паралелі між ангельськими чинами і сучасними українськими воїнами, волонтерами, добровольцями. А, зрештою, з усіма тими, хто стоїть стіною на захисті правди та волі нашої рідної землі. Їх тіла можна скалічити, проте дух завжди лишатиметься незламним.

Альбіна народилася у Харкові, але тривалий час мешкає та працює у столиці, де бере активну участь у всеукраїнських та міжнародних мистецьких акціях. Із 2010 року є членом Спілки художників України.

На основі тексту мистецтвознавця Богдана Шумиловича.

Виставку можна відвідати до 26 жовтня 2022 року.

Шевченківський гай (народна назва) є знаковою культурною установою: він є історичним центром відродження національних традицій, улюбленим місцем дозвілля львів’ян та обов’язковою складовою більшости всеукраїнських та європейських туристичних маршрутів. Від часу офіційного заснування і дотепер Музей зберігає, досліджує і популяризує культуру, народну архітектуру та давній побут усієї Західної України. За цей період сформовано фондову збірку з понад 21 тис. предметів та зібрано 110 великих архітектурних об’єктів, серед яких є унікальна і найбільша у Європі колекція сакральних споруд. До процесу збереження культурної спадщини свого часу долучалися визначні особистості: Андрей та Климентій Шептицькі, Михайло Драган, Іларіон Свенціцький, Олександр Бодревич-Буць, Архип Данилюк та багато інших.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ