Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Школярів навчатимуть громадянської освіти за допомогою відеороликів

У Львівській міській раді членкині ГО «Батьки в дії» презентували відео «Курс громадянської освіти для дітей віком 15-17 років».

Проєкт  є переможцем конкурсу соціально-культурних проєктів «Зробимо Львів кращим!» у галузі «Розвиток громадянського суспільства».

Мета проєкту - ознайомлення дітей з основним принципами публічного адміністрування в Україні та інструментами громадянського суспільства. Форма викладення – відеоролики, сценарії яких напрацьовані за участі Дитячої дорадчої ради при ЛМР, як одного з стейкхолдерів.

Начальник управління «Секретаріат ради» ЛМР Юрій Лукашевський відзначив, що суть проєкту – підготовити коротку інформацію для учнів старших класів шкіл Львова про те, як функціонує Львівська міська рада, хто такі депутати, міський голова, посадовці, які в них повноваження «І що дуже  

важливо, як мешканці Львова можуть впливати на прийняття рішень в міській раді. У межах проєкту підготовано чотири якісних відеоуроки, в яких висвітлено ці питання в доступній для учнів формі». 

Авторка проєкту Іванка Гаврилко зазначила, що молоді люди часто не знають, яким чином можна максимально ефективно впливати на процеси в місті, використовуючи інструменти громадянського суспільства.

«Першочергово  - це мала бути серія зустрічей з школярами, але стався коронавірус і тому ми переформатували цей процес у створення відео. Я тішусь, що нам вдалось це зробити, що міська рада йшла нам назустріч, допомагала з підготовкою матеріалів. В одному з роликів знявся заступник міського голови Андрій Москаленко. Сподіваюсь, що ці відео будуть корисні та інформативні для школярів».

Голова ГО «Батьки в дії» Юлія Гвоздович підкреслила, що основне завдання громадської організації – зробити місто дружнім до сімей і дітей.

«Ми, батьки, ініціюємо проєкти, покликанні вирішити проблеми, які ми побачили, як мами, тати. Також ми хочемо активно залучити самих дітей до розуміння процесів, які відбуваються в місті, до управління цими процесами. Тому що діти, особливо старші школярі, готові розказувати, що їх болить, які в них є проблеми, які в них є ідеї, пропозиції щодо удосконалення життя нашого міста. Я думаю, що органи місцевого самоврядування будуть готові прислухатись до пропозицій і  цей проєкт покладе початок розвитку громадянської освіти, просвіти. Ці перших чотири відео розповсюдять по школах, соцмережах. Бо наша основна мета – зробити так, щоб міська влада була більш доступна для пересічного мешканця, для дітей, щоб вони були зацікавлені змінювати країну. Бо ми і є країна!».            

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ