Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Швеція надаватиме підтримку Україні у реалізації внутрішніх перетворень

Як повідомили в прес-службі МЗС України, в рамках робочого візиту до Стокгольма 28-30 вересня 2016 року Заступник Міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль провела черговий раунд українсько-шведських політичних консультацій високого рівня.

Відбулися переговори з Державним секретарем МЗС Швеції Анікою Сьодер, а також з Політичним Директором МЗС Швеції Анною-Карін Енестрьом за участю Політичного директора МЗС України Олексія Макеєва. 

Шведських партнерів було поінформовано про хід здійснення реформ в Україні, а також про найбільш важливі аспекти відносин Україна-ЄС. У цьому зв'язку особливий наголос було зроблено на важливості якнайшвидшого запровадження безвізового режиму для громадян України.

Шведська сторона була поінформована про ситуацію в Україні у зв’язку з агресією Російської Федерації проти України та незаконною окупацією Криму, а також про сучасний стан реалізації Мінських домовленостей.

Швеція підтвердила свою відданість політиці  послідовної та багатопланової підтримки Україні в умовах протидії російській агресії  та здійснення масштабних внутрішніх перетворень.

Важливим аспектом відносин між Україною та Швецією на міжнародній арені буде взаємодія у рамках Ради Безпеки ООН у зв'язку із початком з 1 січня 2017 року дворічного періоду перебування Швеції у складі непостійних членів РБ ООН. 

Заступник Міністра закордонних справ України відвідала штаб-квартиру компанії «Еріксон» та зустрілася з першим віце-президентом компанії Ульфом Петерсоном, під час якої керівник шведської компанії поінформував про діяльність компанії в Україні, а також перспективи реалізації в Україні проектів у сфері інформаційних технологій та комунікацій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ