Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Скандал навколо директора школи: батьки влаштували протест через проросійські погляди директора

Як повідомляє "Львівська мануфактура новин", у селі Верхня Яблунька на Турківщині батьки влаштували розправу над директором місцевої школи Іваном Січаком. Причиною стали проросійські погляди Січака та факти булінгу учнів.

На опублікованому відео видно, як Січак втікає класом від розгніваних батьків. Раніше Січака вже звільняли за насилля над дітьми, але нещодавно він поновився на посаді за рішенням суду.

Місцеві мешканці незадоволені проросійською позицією Січака та його відвідуванням церкви московського патріархату. Вони вимагають звільнення директора, а дітей не відпускають до школи. Проте керівництво громади каже, що звільнити Січака неможливо через рішення суду.

"Люди вже скільки писали заяв, а вони лише пропадають, тому нікого не можуть вигнати. Він (Іван Січак) виграв суд і сказав, що він не піде з посади, а люди ще будуть на колінах в нього просити пробачення. Як він сказав, його вибирали не люди, а держава і його ніхто не вижене. На перше вересня не було ані католицького священника, ні нашого православного. Люди кажуть, що не заспокоються, поки його не звільнять", - повідомила у коментарі LMN мешканка села Верхня Яблунька пані Галина.

Крім того, нам стало відомо, що у школі, працюють родичі Івана Січака – доньки та сестра, які вочевидь на його стороні. Більше того, за словами місцевої мешканки, Іван Січак почав залякувати своїх працівників звільненням, якщо ті не будуть його підтримувати. 8 вчителів, які виступили проти, він таки планує звільнити із посад. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ