Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Скандального слугу народу Яременка усунуть з комітету

Фракція ʺСлуга народуʺ на засіданні у понеділок, 11 листопада, ухвалила рішення щодо переобрання голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Про це журналістам після засідання фракції повідомив народний депутат від ʺСлуги народуʺ Олександр Качура, повідомляє Укрінформ.

ʺМи проголосували за те, що голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва буде переобраний (на сьогодні цю посаду обіймає народний депутат від ʺСлуги народуʺ Богдан Яременко - ред.). Ми затвердили рішення і проголосували за нього більшістю голосів про те, що відбудуться вибори голови комітету. І це питання буде розглядатися на інших засіданнях фракції, тобто будуть персональні кандидатури, вони свою програму дій представлять фракції і іншим фракціям. Тобто, принципова позиція фракції була прийнята стосовного того, що необхідно переобрати голову цього комітету. На жаль, він сьогодні не з’явився і не надав свої коментарі з цього приводуʺ, - зазначив Качура.

Як повідомляв Укрінформ, новообраний голова партії ʺСлуга народуʺ Олександр Корнієнко повідомив, що у понеділок, 11 листопада, парламентська фракція “Слуга народу” може розглянути заяву Богдана Яременка про складення обов’язків голови Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики й міжпарламентського співробітництва.

Раніше один з інтернет-ресурсів оприлюднив фото із сесійної зали парламенту, на яких народний депутат Яременко переписується із користувачами ʺСеть знакомств...ʺ та ʺLoveetoʺ. У листуванні йшлося про надання інтимних послуг за гроші.

Яременко написав у Facebook, що листування сфабриковане спеціально для журналістів, але згодом видалив цей пост і розмістив вибачення.

1 листопада фракції ʺГолосʺ, ʺБатьківщинаʺ, ʺЄвропейська солідарністьʺ і ОПЗЖ закликали керівництво Ради порушити питання доцільності перебування Богдана Яременка на посаді голови комітету через скандал довкола нього. Цього ж дня Яременко написав заяву про складення повноважень голови Комітету з питань зовнішньої політики й міжпарламентського співробітництва.

Яременко склав повноваження голови Комітету ВР

За регламентом, у разі відкликання голови комітету, нового кандидата на цю посаду пропонує фракція, за чиєю квотою був обраний попередній очільник комітету.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 10 листопада, "Слуга народу" обрала нового очільника партії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ