Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сміттєпереробний завод потрібен, але не такий, - Зозуля

Сьогодні на прес конференції в PressClub Lviv експерти розкритикували дії міської ради в питаннях будівництва та функціонування сміттєпереробного заводу.

Заступник директора департаменту розвитку та експлуатації ЖКГ Львівської обласної державної адміністрації, Тарас Зозуля, запевнив, що місту необхідний сміттєпереробний завод: “Наша позиція одна єдина і вона завжди такою була: для міста Львова дійсно потрібен завод з утилізації твердих побутових відходів”. Проте додав, що комплекс, який будують на Пластовій, 13 не можна вважати до кінця заводом з переробки твердих побутових відходів через механічно-біологічну обробку.

Нагадаємо, 14 серпня міський голова, Андрій Садовий, у своєму блозі на “ZAXID.NET”, відповідаючи на найпопулярніші запитання,  зазначив, що Львівський сміттєпереробний комплекс стане першим в Україні, що працюватиме за європейською технологією механіко-біологічної переробки відходів.  Цей метод передбачає приймання, сортування відходів, відбір вторинної сировини і певну форму біологічної обробки органічної фракції побутових відходів. 

“Ми відстоюємо позицію того, що будівництво має відбуватися тільки згідно будівельних норм, згідно законів України і, звісно, з залученням громадськості”  — сказав Тарас Зозуля. — Глобально проблему з утилізації відходів цей завод не вирішить”.

Зазначимо, як сьогодні повідомило Гал-інфо, ЄБРР погодив учасників, які візьмуть участь у наступному етапі тендеру з будівництва сміттєпереробного комплексу на Пластовій, 13.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ